Brzo i lako: 7 koraka do savršenog hoda u štiklama

štikle

Za ženom koja zrači seksipilom i samouvernošću dok hoda u visokim potpeticama malo ko se neće okrenuti na ulici- ta žena možete biti i vi, uz našu malu školicu hodanja u štiklama!

1. PRAVILNO DRŽANJE

Pravilno držanje tela osnovni je faktor lepog hoda na visokim potpeticama . Nežno zabacite ramena unazad, što će vas u trenutku izdužiti i učiniti višima. Bokove zarotirajte malo unazad pri čemu će vam i zadnjica izgledati podignutije, a kako biste to lakše izveli ključno je aktivirati trbušne mišiće koji su središnji deo tela.

2. ČVRSTI ZGLOBOVI

Mnoge žene imaju problema sa “klimavim” zglobovima dok hodaju na visokim potpeticama, a to je zato što veći deo težine tela “prebacuju” na petu, kako se hoda dok smo bosi ili u ravnim cipelama. Rešenje je da težinu prebacite na čitavo stopalo ili na prste.

3. OPUŠTENA KOLENA

Kada žena hodajući u potpeticama previše stegne kvadricepse i kolena, može izgledati previše ukočeno i neprirodno, odnosno kao robot. Kvadricepse možete malo stisnuti, ali morate lagano opustiti kolena i držati ih opuštenima dok hodate.

štikle

4. KRENITE SA NIŽIM POTPETICMA

Ako ste početnica u hodanju na visokim potpeticama, krenite sa niskim potpeticama i s vremenom pređite na više i visoke. Treba znati da što je potpetica viša to je potrebnije da u toku hoda težinu tela prebacujete na prste, a ne na petu.

5. PRODUŽENI KORAK

Kada hodate u štiklama nemojte praviti premale korake, jer ćete izgledati nezgrapno i neženstveno, već hodajte lagano produženim korakom. Idealna dužina koraka je ona koja je u ravni sa zamahom ispružene ruke dok hodate.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.