brijanje-lica
(foto: womantoc.gr)

Sve više žena brije lice! Iako ova metoda depilacije kod većine žena izaziva čuđenje, među poznatim osobama i beauty blogerkama je sve popularnija.

Da li ste znale da su Marilyn Monroe i Elizabeth Taylor svakodnevno brijale lice, a da je hiljadama godina ranije to radila i Kleopatra?

Danas se mnoge modne i beauty blogerke “kunu” u britvu, a savetuju da lice uvek brijete “na suvo”, brzim pokretima pod uglom od 45 stepeni.

Mnoge žene strahuju da će im dlačice na licu rasti brže i postati tamnije ukoliko budu sledile primer gore spomenutih glumica. Debbie Palmer, dermatolog, za Huffington Post kaže da to nije istina:“Brijanje ne menja broj folikula u koži niti brzinu rasta dlake.”

Palmer preporučuje električne brijače, a poznata holivudska kozmetičarka Kate Somerville, koja je priznala da mnoge njene klinetkinje koriste ovu metodu, rekla je za NewYork Times da koristi Gillette Mach3 jednom nedeljno.

Dermatolozi upozoravaju da brijanje kod žena sa problematičnom kožom sklonom aknama nije preporučljivo, jer može doći do povreda i iritacije.

Kako to izgleda u praksi, pogledajte u ovom videu:

Izvor: nytimes.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.