richard branson

[tweetherder]21. je vek i danas je sve moguće, pa i to da tate odu na trudničko bolovanje.[/tweetherder] Ne, nije šala u pitanju, nego nova politika Virgin Groupa, na čelu sa Richardom Bransonom.

Ovaj milijarder i osnivač konglomerata koji u sebi sadrži preko 400 drugih kompanija došao je na ideju da svojim zaposlenima obezbedi plaćeno porodiljsko odsustvo, bez obzira na pol.

Svi oni koji rade u okviru ove kompanije moći će ubuduće da uzmu slobodnih godinu dana kako bi bili posvećeni isključivo očinstvu, umesto da propuste jedan od najvažnijih perioda u životu svog deteta tako što će mu obezbeđivati hranu i krov nad glavom.

To, naravno, ne utiče na majke koje i dalje imaju svoje pravo na porodiljsko, ali im ova odluka daje i novu prednost. Ukoliko ne žele da stagniraju u svojoj karijeri kako bi se posvetile majčinstvu mogu odmah da se vrate na posao dok njihov muž ostaje kod kuće i obavlja sve ono za šta bi one bile zadužene.

Branson navodi kako je ovu odluku doneo zbog svojih radnika, ali i zbog sebe.

“Ako vodiš računa o svojim radnicima i oni će voditi računa o tvom poslu. Kao roditelj, ali i deda tri predivna unučeta, znam koliko je značajna prva godina u životu deteta, kao i koliko toga propuste očevi jer su na poslu“ kaže Branson inače poznati po vizionarskim idejama.

Naravno, stoprocentno odsustvo će biti plaćeno samo onima koji su preko 4 godine zaposlene u okviru Virgina, dok će određeni procenat svoje plate dobiti oni koji su u radnom odnosu manji broj godina.

Ovaj postupak je naišao na sveopšte odobravanje, a ujedno se smatra i revolucionarnim jer kada jedna tako velika kompanija učini takav pomak možemo samo da se nadamo da će je pratiti i ostale i samo je pitanje vremena pre nego što to postane standard.

 

Izvor: addictinginfo.org

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.