(foto: Screenshot/YouTube/TaylorSwiftVEVO)
(foto: Screenshot/YouTube/TaylorSwiftVEVO)

Da li si umorna od promašenih veza? Da li ti je muka od pomisli na još jednu svađu i raskid? Da li se nekada osećaš zbog toga kao da nešto sa tobom nije u redu jer još jedanput nije uspelo?

To je stav koji bi trebalo da promeniš. Kao što nas u životu ojača ono što nas ne ubije, tako i veze nisu potpuni promašaji ukoliko nešto naučimo iz njih. Uostalom, možda su to samo pripreme za onog pravog kako bismo i mi njemu bile ona prava, i kako ne bismo pogrešile sa njim na onim stvarima u kojima bismo povukle pogrešan potez da je u naš život ušao ranije.

Ovo su tri lekcije koje mudre žene nauče iz veza sa neadekvatnim partnerom:

Pre svega, naučimo kada je kraj. Mnoge veze su gotove i pre samog raskida, ali se bojimo da to priznamo. Često izmišljamo opravdanja za partnera i razloge zbog kojih bismo ostale sa njim u vezi, a duboko u sebi osećamo da to ne vodi nikuda, kao i da je kraj izvestan. Kada počnemo da tražimo razloge zbog kojih smo sa nekim u vezi, već nam je jasno da tu nešto jednostavno ne štima.

Naučimo kako da se svađamo, odnosno raspravljamo. Kada smo mladi, umemo da od muve pravimo magarca i često svađa označava raskid. Ako do njega ne dođe, onda će drugi niz svađa svakako dovesti do toga. Vremenom naučimo kako da iznesemo stvari koje nam smetaju, a ako je pored nas prava osoba, ona će saslušati ono što imamo da kažemo i razumeće koliko nas neke stvari bole, čak i kada ne vide suze na našem licu.

Naučimo i ono što je najvažnije od svega, a to je šta zaslužujemo. Premalo tolerancije je isto toliko pogubno kao i previše tolerancije. Suludo je misliti da možemo da promenimo nekoga. Ako to želimo, treba da se zapitamo zašto tražimo od njega ono što ne može da nam da. Isto tako ne treba menjati ni sebe u toj meri da od sebe napravimo idealnu osobu za svog partnera, jer, onda, gde smo tu mi? Koga će on to voleti? Nijedna veza nije idealna. Uvek će postojati neke stvari koje nam neće biti po volji. Ali treba umeti povući granicu. Nikada ne treba zaboraviti koliko vredimo i šta zaslužujemo, a šta ne.

Izvor: Index.hr
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.