Headache food
Uz pomoć ovog voća i povrća rešićete se neprijatne glavobolje na prirodan način

Kada vas boli glava, najjednostavnije rešenje je popiti tabletu. Ali ako se odlučite da [tweetherder]izlečite glavobolju prirodnim putem[/tweetherder], ovo su namirnice koje će vam u tome pomoći, a neke od njih već sigurno imate u svojoj kuhinji:

1. Krompir

baked_potato

Posle noćnog provoda, ponekad vam se čini da će vam kod mamurluka i glavobolje najbolje pomoći tanjir masne hrane. Ali umesto pomfrita, odaberite pečeni krompir. Hrana bogata kalijumom se dokazano uspešno bori protiv glavobolje i krompir pečen u ljusci ima čak 600 milagrama kalijuma u sebi.

2. Banane

banana

Kombinacija kalijuma i magnezijuma koje ovo voće sadrži je odličan spas za bol. Umirujući efekat magnezijuma je od velike pomoći kod glavobolje.

3. Lubenica

watermelon

Često je uzrok neprijatnih bolova dehidratacija i voće puno vode vas brzo može povratiti i olakšati vam glavobolju. Lubenica je jedna od tih namirnica, a pored vode sardži i dosta kalijuma i magnezijuma.

4. Ananas

pineapple

Svež ananas se takođe uspešno može izboriti sa glavoboljom. Prirodni enzim bromelain koji se nalazi u njemu se već vekovima koristi za ublažavanje bolova. Ima i protivupalna svojstva i podstiče oporavak tkiva.

5. Krastavac

cucumber

Kao i lubenica, i krastavac pomaže kod dehidratacije organizma i hrani ga vodom. Kako je sačinjen 95% od vode, krastavac je savršeno povrće i za hidrataciju i za oktlanjanje glavobolje, a i ukusna salata za sva godišnja doba.

 Izvor: Popsugar.com
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.