Blizanci se oženili bliznakinjama – ovako izgledaju njihova deca!

Crag, Mark, Diane i Darlene na venčanju (foto: Screenshot)
Crag, Mark, Diane i Darlene na venčanju (foto: Screenshot)

Neverovatna priča dogodila se u Ohaju u Sjedinjenim Državama 1998. godine.

Jednojajčani blizanci Craig i Mark Sanders upoznali su takođe jednojačane bliznakinje, Diane i Darlene Nerremier u jednom kafiću i shvatili da je to bila sudbina.

Dva para blizanaca počeli su da se zabavljaju i ubrzo se venčali istog dana, identično obučeni. Nastanili su se u istom komšiluku, u kućama koje je delila samo ograda i počeli da žive idiličnom životom.

Godinu dana kasnije Diane i Craig su dobili blizance. Statistika kaže da se par jednojačnaih blizanaca rađa u 3 od 1000 porodica, ali šanse da jednojajčani blizanci dobiju jednojačane blizance je jedna u milion. Nije prošlo mnogo, i Mark i Darlene su postali roditelji bliznakinja, a kasnije su dobili i sina.

Porodice sa dve generacije jednojajčanih blizanaca (foto: Facebook)
Porodice sa dve generacije jednojajčanih blizanaca (foto: Facebook)

Među ovim bračnim parovima otkrivena je neverovatna naučna činjenica: oba para roditelja-blizanaca imala su potpuno istu selekciju gena, što znači da su bukvalno isti u fizičkom smislu. To takođe znači da su njihova deca, odnosno dva para blizanaca, genetski bliski poput braće i sestara, iako nisu u direktnom krvnom srodstvu.

Iako su mnogi očekivali da vide dve fizički identične porodice, to je zapravo nemoguće. Spoljašnji izgled jedne osobe rezultat je kombinacije različitih gena i neki od njih mogu preskočiti celu generaciju ili se preneti od pra-pra dede i babe. Tako da apsolutno identična deca, u genetskom smislu, ne mogu postojati, čak i ako su u pitanju deca jednojajčanih blizanaca koja su i sama jednojačani blizanci.

Prodice sa decom danas često gostiju u emisijama (foto: Screenshot)
Prodice sa decom danas često gostiju u emisijama (foto: Screenshot)

Danas, ove dve porodice žive srećno, ali ne tako idilično jer su često tema televizijskih reportaža i dokumentaraca.

Izvor: Dailymail.co.uk
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.