seks
(foto: scoopnest.com)

Scene seksa u filmovima trebalo bi da deluju što uverljivije, pa glumcima u to ime pomažu prilično neseksi stvari.

“Ako se uzbudim, izvinjavam se što sam se uzbudio, isto tako izvinjavam se ako se ne uzbudim”, navodno je jednom izjavio Šon Koneri pre početka snimanja scene seksa.

Ova izjava ne bi bila preterano popularna u pravom životu, ali zvuči i više nego istinito u Holivudu, gde su mnogi filmovi i glumci uspeli, tj. postali razvikana imena upravo zahvaljujući scenama seksa.

Stvari ispred kamere doduše nisu uvek tako vruće, jer ponekad se kratke scene snimaju po nekoliko sati, pa čak i ceo dan. Na svega 15 sekundi seksa obično se potroši oko šest sati snimanja (zbog promene kadra i svetla).

Dobra stvar za glumce je činjenica da se većina ovakvih scena snima na zatvorenom setu, tu su prisutni reditelj, njegov asistent i snimatelj. A evo što sve oni pritom koriste kako bi scene izgledale što realnije…

1. Lažne stidne dlake

Ova vrsta “perika za stidne dlake” koristila se još u srednjem veku, nakon što su žene opustošile stidne uši, pa su bile prisiljene da stave lažne dlake kako bi se odbranile od ovih napasti. Prostitutke su takođe koristile ove mini perike kako bi prikrivale tragove polno prenosivih bolesti. Ali ovih dana neki glumci i glumice nose perike iz potpuno drugih razloga.

2. Vrećice skromnosti

Kad gledamo neke žestoke scene koje prethode seksualnom vrhuncu, teško je poverovati da je sve lažno. Ali vrećice skromnosti ili “čarape za pe***e” odgovorne su za ispomoć, jer glumci u njih zamotaju ud i tako ih prekriju tokom snimanja.

3. Donji veš u boji kože

Slično prekrivanje koriste i žene. Žene često zalepe na sebe tange u boji kože, sa odsečenim ivicama. Kad se kamere dobro pozicioniraju, nemoguće je reći da glumice nisu potpuno nage. A i muškarci mogu nositi nešto slično.

4. Nalepnice za bradavice

Male nalepnice koje pokrivaju bradavice prvi put su se pojavile još 1920-ih godina, kad su ih nosile plesačice kabarea. Danas ih glumice često nose kad žele da se stekne utisak da su im grudi potpuno gole. Obukle su providne haljine, a mi nismo znali gde da gledamo: Skoro gole na crvenom tepihu!

5. Lopte za vežbanje

Glumac, pisac i reditelj Džon Turturo, izjavio je u jednom intervjuu da je tokom snimanja filma “Ljubav i cigarete”, 2005. godine, Kejt Vinslet sedela na maloj lopti za vežbanje, kako bi delovala kao da se upravo vodi ljubav sa muškarcem.

6. Veštački polni organi

Vrlo često su gola tela – tela dvojnika. Ali ponekad to uopšte nisu ljudska tela nego je reč o posebno napravljenim protezama. Silikonski delovi koriste se u malo žešćim scenama poput “Adelin život” i “Nimfomanka”.

7. Ženski higijenski ulošci

Serija “Devojke” nije nimalo stidljiva kad su u pitanju scene seksa, ali u četvrtoj sezoni, glumica Alison Vilijams prikazana je u sceni anilingusa. Popularna Marnie je posle izjavila da je iza imala zalepljen uložak, kako bi se pokrila, ali i kako bi glumac Ebon Bos-Bačrač imao dovoljno mesta za lice.

8. Ružina vodica i glicerinski sprej

Ponekad su scene seksa uverljivije zbog sitnih detalja, kao što su kapljice znoja na glumcima. Ali to uopšte nije znoj, nego se prskaju stvarima poput ružine vodice i glicerinskog spreja, a poznato je i dodavanje sloja ulja na kožu, piše Mashable.

Izvor: mashable.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.