Biće bolje: Postanite deo kampanje za ravnopravnost!

bice-bolje
Kampanja za podršku LGBT zajednici (foto: Facebook.com/LnQ.Belgrade)

Organizacija Loud & Queer i Kancelarija za ljudska i manjinska prava pokrenuli su nedavno kampanju Biće Bolje kako bi povećali stepen tolerancije prema osobama drugačije seksualne orijentacije.

Objavljivanjem nekoliko kratkih video klipova najavljen je početak ove kampanje, a u njima su se mogle čuti ispovesti osoba koje su se susretale sa nerazumevanjem i osudama okoline, ali koje su ipak skupile dovoljno hrabrosti da prihvate svoj izbor, ali i pomognu drugima.

Filip je dečko koji je pre nekoliko godina, istražujući sebe i svoje opredeljenje, iz straha da sebi prizna da je gej, bio jedan od huligana koji napadaju Paradu ponosa 2010. godine. Tada nije bio dovoljno dorastao da sebi – a onda i ostalima – prizna svoju pravu istinu, zbog čega je danas baš on lice koje otvara #bićebolje kampanju uz poruku mladima da budu to što jesu, da prihvate sebe i sve razlike.

Kampanju je podržala i major Helena Vuković koja svojim ličnim primerom pokazuje da nam hoće biti bolje samo ako tako sami odlučimo.

Uzmite svoj život u svoje ruke i odlučite da živite bolje. Samo zato što je neko različit, ne znači da ima manje prava ili vrednosti od bilo koga od nas. Poštujmo različitosti i poštujmo jedni druge.

Više detalja o kampanji možete ispratiti na Loud & Queer Facebook stranici.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.