Bez čokolade i kofeina: Kako da najlakše dobijete dodatnu energiju

Ponekad vam je potrebna dodatna energija, a evo kako da je dobijete (foto: fitlife.tv)
Ponekad vam je potrebna dodatna energija, a evo kako da je dobijete (foto: fitlife.tv)

Svakako možete skakati, raditi sklekove ili bilo koju vežbu aerobika kako bi dobili dodatnu energiju, ali iskreno vam preporučujemo da odvrnete Crazy in love, skočite na stolicu i zaigrate. Ako vas to ne pokrene, malo šta drugo hoće.

Umesto da pijete treću ili četrvtu šolju kafe danas, ili da trčite do pordavnice po čokoladu, predlažemo vam sledeće [tweetherder]aktivnosti koje će vam za tili čas dati energiju[/tweetherder] i pomoći vam da pregurate ostatak radnog vremena.

11 načina da dobijete dodatnu nergiju na poslu (foto: healthyhome)
11 načina da dobijete dodatnu nergiju na poslu (foto: healthyhome)

1. Gledajte u nešto crveno

Neka vam na stolu bude neki predmet jarko crvene boje (na primer buket cveća) u koji možete pogledati kada osetite pospanost. Istraživanja su pokazala da vam ova boja pomaže da se fokusirate kod zadataka koji zahtevaju preciznost.

2. Žvaćite žvaku

Kada osetite da vam energija opada, uzmite žvakaću gumu bez šećera koja se dokazano bori protiv pospanosti.

3. Odremajte nakratko

Ako se iskradete i uspete da odspavate samo 15 minuta na poslu, dobiće dodatnu energiju. Nemojte nikao spavati duže od pola sata jer ćete tada biti još umorniji.

4. Ispravite se

Ako vam tokom dana opadne nivo energije, razlog tome može biti vaš stav. Jedna studija je pokazala da su učenici koji su sedeli krivo imali manje energije od onih koji su u klupama sedeli ispravljeni.

5. Pokrenite se

Istezanje (čak i dok sedite za stolom) pomaže da dobijete dodatnu energiju, a nekoliko vežbi joge se čak bore i protiv anksioznosti i depresije.

6. Izađite

Ako ste celo radno vreme proveli prikovani za ekran računara, nije ni čudo što ste nakon toga pospani. Izađite i prošetajte do obližnjeg parka. Zelenilo će vam pomoći da dobijete dodatnu snagu.

7. Odgledajte smešni klip

Niko nikada nije zaspao dok je gledao kako se mačke ili psi jure kroz sobu ili dok panda kija. To je zato što je naučno dokazano da nam smeh pomaže da ostanemo budni. Zato napravite odmah pauzu za YouTube klip.

8. Smanjite grejanje

Kada se osećate iscrpljeno, smanjite temperaturu u sobi za nekoliko stepeni. Neće vam biti baš toliko prijatno, ali sprečiće vas da zaspite za radnim stolom.

9. Upalite svetlo

Ako ste pospani, uključite svetlo u kancelariji i otvorite prozor. Izloženost jakom svetlu će vam pomoći da ostanete budni i dati vam dodatnu snagu dok ne krenete kući.

10. Pojedite bademe

Orašasti plodovi sadrže magnezijum, koji pomaže da organizam glukozu pretvori u energiju. Za ovo vam je potrebno par nesoljenih, sirovih badema koji su takođe i zdrava užina.

11. Đuskajte uz Beyonce

Ako ste u mogućnosti, pojačajte muziku, pustite neku brzu pesmu Beyonce i zanjišite kukovima poput pevačice. Osetićete se moćno i privlačno, a uz to dobiti dodatnu energiju.

Izvor: Purewow.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.