(foto: Shape)
Veganskom dijetom do idealne linije! (foto: Shape)

Svetska R&B zvezda Beyonce je prilikom gostovanja u emisiji Good Morning America otkrila kako je svoju liniju dovela do savršenstva – i to za samo 22 dana!

“Ja nisam prirodno mršava žena. Imam obline. Iako sam ponosna na svoje obline, u mladosti sam eksperimentisala sa brojnim dijetama. Bilo mi je jako teško da pronađem režim ishrane koji će mi pomoći da se rešim viška kilograma, ali i da postignuti rezultati budu dugotrajni”, objasnila je Beyonce.

Beyonce je otkrila čari veganstva. a gubitak kilograma nije jedina prednost ovakvog načina ishrane, “Ne samo da sam izgubila višak kilograma, već je i moja koža bila čvršća nego ikada pre.”

Pevačica je u saradnji sa svojim trenerom Marcom Borhesom osnovala kompaniju koja dostavlja zdrava veganska jela.

Kompanija se zove 22 Days Nutrition, a verovanje kompanje je da je potrebno samo 22 dana za prestanak sa lošim prehrambenim navikama. Sva jela su 100% biljnog porekla i od sastojaka koji su organski gajeni.

Nijedan sastojak ne sadrži GMO, gluten, soju i mlečne proizvode, a isporučuju se jednom nedeljno. Ko naruči hranu od popularne pevačice, dobija nedeljnu zalihu biljnih jela koja samo treba podgrejati. Tri varijante porudžbine obuhvataju jedno, dva ili tri dnevna jela za sedam dana. Jela koja nudi pevačica uključuju činiju susama, kupusa i sočiva, testeninu s povrćem, prženi pirinač sa karijem i povrćem, i hleb za doručak od badema i borovnice.

Popularna pevačica nije oduvek bila pobornica biljne hrane. Jednom, tokom turneje po Velikoj Britaniji naručila je piletinu u iznosu od 1800 evra od lanca brze hrane Nando’s. Porudžbina je ipak bila većinom veganska, ako izuzmemo 58 porcija pilećih krilaca.

Priklonila se veganstvu 2013. kada je sa suprugom Jay Z-ijem sprovela 22-dnevnu dijetu. Od tada se trudi da u svoj jelovnik uvrsti što više biljnih namirnica.

“Dovoljno je pokušati. Ako ja to mogu, može svako”, rekla je Beyonce, pripisavši zasluge za ovaj poslovni poduhvat svom treneru Borhesu.

******************

Veganstvo je oblik vegetarijanstva koji pored mesa isključuje sve namirnice životinjskog porekla kao što su mleko, jogurt, sir i jaja. Uz vegansku ishranu preporučuju se vitaminski i mineralni dodaci ishrani radi snabdevanja hranljivim materijama kojima biljna hrana oskudeva.

Prednosti veganske dijete su što ne sadrži zasićene masnoće i holesterol koji danas obiluju u klasičnoj ishrani, pa je dijeta ujedno i preventiva u lečenju bolesti srca i krvnih sudova. Takođe, dijeta je bogata dijetalnim vlaknima što utiče na regulisanje probave i dodatno pomaže u snižavanju visokog holesterola.

Izvor: mindbodygreen.com

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.