Direktor Beo-lab laboratorija, Marko Pazman
Direktor Beo-lab laboratorija, Marko Pazman

U utorak, 13.oktobra 2015.u Beograd je prvi put došao generalni direktor MediCover- Synevo grupe, gospodin Fredrik Regmark, povodom pripajanja Hexalaba Beo-Lab laboratorijama.

Marko Pazman, direktor Beo-Lab laboratorija ugostio je gospodina Fredrika Regmarka koji je jednodnevnu posetu Beogradu, započeo prijemom u minstarstvu zdravlja republike Srbije. Beo-Lab laboratorije sada čine najveću mreža laboratorija u našoj zemlji sa 23 laboratorije. U njihovom opsegu su dijagnostika iz oblasti biohemije, hematologije, mikrobiologije, patohistologije i genetike.

Cilj Beo-Lab laboratorija je da zadrže apsolutni kvalitet, te da njihovi korisnici i dalje, kao i do sada, mogu da dobiju pouzdanu analizu u kratkom vremenskom roku po prihvatljivim cenama.

Marko Pazman je gospodinu Fredriku Regmarku poklonio potpisan dres Novaka Đokovića.
Marko Pazman je gospodinu Fredriku Regmarku poklonio potpisan dres Novaka Đokovića.

Ono po čemu su od početka postali prepoznatljivi, i kod pacijenata i kod lekara, je to što rezultati koje izdaju ulivaju poverenje i daju veliku sigurnost da je to zaista tako. Za laboratoriju je najbitnije da izdaje precizne i pouzdane rezultate.

Povodom nedavne akvizicije Hexalaba, gospodin Marko Pazman, direktor Beo-Lab laboratorija kaže:

“Od prvog dana kada se Beo-Lab osnovao, imali smo želju da rastemo i da se razvijamo, a tako je i danas, kada smo pripojili Hexalab. Planova ima na pretek: pratimo najnovije tehnologije, kupujemo aparate poslednje generacije, radimo na edukaciji zaposlenih, samim tim proširujemo portfolio naše ponude, kao i broj testova koje možemo da ponudimo našim korisnicima. Želimo i da geografski što bolje pokrijemo našu prisutnost kako bi što većem broju naših korisnika omogućili pristup visoko kvalitetnim laboratorijskim analizama.”

 

Beo-lab-laboratorije

Kao društveno odgovorna kompanija, [tweetherder]Beo-Lab laboratorije doniraće za 1000 žena skrining na rak grlića materice[/tweetherder]:

“Društvena odgovornost Beo-Lab laboratorija ne počinje sada, već smo od osnivanja imali izraženu svest o tome, i učestvovali u brojnim akcijama tog tipa. Ovo je još jedan u nizu pokušaja da uradimo nešto dodatno da pomognemo i da radimo na svesti naših sunarodnika.

Jedan od gorućih problema u [tweetherder]Srbiji je veliki broj žena koje obolevaju od raka grlića materice, a naša zemlja je na neslavnom 2. mestu u Evropi.[/tweetherder]

Želimo da damo mali doprinos, koji može da bude značajan, i ne želimo da stane na tome, već da podstaknemo i druge ustanove, privatne i društvene, da krenu tim putem i da u što kraćem roku probamo da dopremo do što većeg broja žena i ukažemo im koliko je bitna prevencija. Ukoliko se bolest otkrije u ranim fazama, može doći do uspešnog izlečenja.

Ukoliko ovom akcijom za 1000 žena, koliko doniramo u ovom trenutku uspemo da spasimo barem jedan život to može biti neprocenjivo”, kaže gospodin Marko Pazman, direktor Beo-Lab laboratorija.

 

—–

Beo-Lab laboratorije zapošljavaju više od 130 ljudi u stalnom radnom odnosu: nekoliko profesora, doktora biohemije, mikrobiologe, genetičare. Svoj rad baziraju na analizatorima poslednje generacije, i više nego iskusnim stručnjacima. Prva su privatna laboratorija akreditovana po evropskom standardu 15189, a sve laboratorije su sertifikovane ISO standardom 9001. Kompletan radni proces se odvija putem umrežavanja aparata u jedinstveni informacioni sistem putem bar kodova, što znači da je mogućnost greške svedena na minimum.
MediCover- Synevo grupa je švedska firma koja se bavi dijagnostikom u oblasti zdravstva, poseduje nekoliko bolnica, klinika i ordinacija, posluje u 14 zemalja centralne i istočne Evrope i Velikoj Britaniji. Zapošljava više od 11.000 ljudi, a prethodne godine uradila je više od 100 miliona testova. Najveći je privatni davalac medicinskih usluga u centralnoj i istočnoj Evropi, i većinski vlasnik Beo-Lab laboratorija koje posluju u 23 laboritorije u Beogradu i širom Srbije.
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.