preurednje dvorista7
Klinci uživaju u malom raju na Sunčanoj padini

Današnja inspirativna priča dolazi nam iz beogradskog naselja Banovo Brdo. Jedno obično dvorište koje je bilo zapušteno, a često i puno špriceva i raznih otpadaka, zablistalo je neverovatnim sjajem zahvaljujuči jednom tati i ovim neodoljivim klincima koje vidite!

Mnogi su na društvenim mrežama zanemeli pred ovom inspirativnom pričom i neverovatno preuređenim dvorištem, ali nije sve išlo tako glatko, uprkos dobroj nameri.

Jedan tata, Miroslav Mlinar kojem se smučilo da gleda to depresivno okruženje u kojem mu rastu deca, pa je prekopao loše tlo, nasuo novu zemlju, doneo stabla i cveće, postavio tepih-travu i stazice, i svojim rukama sazidao fontanu. Niko mu nije finansijski pomagao, ulagao je svoja sredstva i trud, ali je inspirisao decu da se potrude oko nečega što im je svima važno. Najveći dobitak je taj što su deca u tom procesu izrasla u ljude.

Iako su nailazili na prepreke, iako su mnogi bili protiv njihove ideje. čak je i policja dolazila, na poziv komšiluka, Miroslav (inače dizajner fontana), njegova deca i njihovi drugari (starosti između 6 i 13 godina) pokazali su da se sa trudom, kreativnošću, upornošću, vizijom i sa malo novca može baš sve.

Bravo za njih!

Uživajte u fenomenalnom razultatu njihovog zalaganja:

preurednje dvorista

preurednje dvorista1

preurednje dvorista5

deca sa mikijem
Miroslav sa pomagačima

preurednje dvorista3 preurednje dvorista2 preurednje dvorista5 preurednje dvorista4 preurednje dvorista8 preurednje dvorista11 preurednje dvorista12 preurednje dvorista16 preurednje dvorista13 preurednje dvorista15 preurednje dvorista20

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.