San svake žene - glatka koža bez celulita (Mislav Marohnić/Flickr.com)
San svake žene – glatka koža bez celulita (Mislav Marohnić/Flickr.com)

Nikada nemojte da čekate lepe dane kako biste tek tada krenule u borbu protiv celulita. Iako je svima poznato da celulit zavisi i od ishrane i od kretanja i od samog organizma i genetike, uvek možemo dodatno da pomognemo svom telu u borbi protiv ove napasti.

Preparat za učvršćivanje tela je odlično anticelulitno pakovanje za koje su vam potrebni sledeći sastojci:

  • 20 višanja od kojih ste napravili kašu
  • Polovina avokada
  • Zobene pahuljice prema potrebi

Meso jednog avokada stavite u zdelu, izgnječite ga i dodajte kašu od višanja. Nakon ovoga dodajete postepeno zobene pahuljice, dok ne postignete priličnu gustinu kreme. Nanesite oblog na područja koje želite, zatim te kritične delove pokrijte sa plastičnom folijom. Ostavite preparat da deluje dvadesetak minuta, nakon čega ga isperite toplom vodom.

Dok čekate da se preparat sasuši uradite neki kućni posao sa mnogo kretanja, na primer usisavanje, kako biste dodatno učvrstili kožu vašeg tela. Možete uraditi i par čučnjeva koji su nezaobilazni za savršeno oblikovanje guze.

Višnje se koriste zbog njihovih specifičnih svojstava za toniranje i masivne prisutnosti polifenola, dok avokado hrani vašu kožu, a zobene pahuljice daju ovom preparatu svojstva pilinga.

Tehnike masaže protiv celulita

Tehnike masaže za uklanjanje celulita (Ilustracija: Sofeminine.co.uk)
Tehnike masaže za uklanjanje celulita (Ilustracija: Sofeminine.co.uk)
Autor: Ana Savić
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.