9 trikova za savršenu frizuru – bez posete frizeru

kosa
(foto: Favim)

Ako vam je priroda dala tanku kosu, znate koliko je teško postići volumen i učiniti da ona izgleda bujnija i takva ostane tokom celog dana.

Mnogo je trikova kojima se možete poslužiti i dati kosi bujnost o kakvoj ste oduvek sanjali. Malo boje, pramenova i stepenasta frizura učiniće čuda i više nećete morati da se mučite sa uvijačima ili papilotnama svakog jutra.

Igrajte se sa dužinom kose

Mnogi stilisti savetuju da je optimalna dužina kose do ramena, jer kraća frizura deluje kao da ima više volumena. Dužu kosu je teže održavati bujnom, naročito na krajevima, a uz dužinu do ramena ćete moći da eksperimentišete i sa talasima koji će vam dati mnogo više volumena.

Ošišajte se stepenasto

Još jedna frizura koja vizuelno deluje mnogo bujnija su stepenovi u kosi. Ovaj stil pristaje svakom obliku lica i kose i veoma je zahvalan za postizanje većeg volumena od ravno ošišane kose.

Promenite boju

 Volumen u kosi možete postići ne samo šišanjem već i promenom boje kose. To mogu biti i klasični pramenovi ili modernije varijante nijansiranja, kada se koristi nekoliko nijansi iste boje.

Ispravno pranje kose

Čak nešto tako jednostavno kao što je pranje kose može i te kako uticati na njen volumen. Potrebno je samo da pratite sledeća uputstva:

  • Nanesite šampon samo na koren, a zatim ga raporedite duž kose. Krajevi kose su uvek suvlji od ostatka i stoga podložni lomljenju, te ih nemojte utljavati.
  • Nanesite regenerator ili masku duž kose. Hidratantni šamponi, kada se nanesu na koren, samo otežavaju kosu i spljošte je.
  • Teme glave redovno perite. Time ćete poboljšati cirkulaciju krvi i ukloniti mrtve ćelije sa temena.
  • Pokušajte da ne perete kosu svakog dana. Time uklanjate zaštitni sloj sa dlake što dovodi do njenog slabljenja, a to se odražava i na volumen kose. Zato je bolje koristiti šampon za suvo pranje.

Nemojte koristiti previše pene za kosu

Velika količina pene za stilizovanje kose će je samo slepiti i otežati, te ćete veoma teško postići željeni volumen. Pridržavajte se sledećeg pravila: za kratku kosu dovoljna je naneti penu veličine oraha. Za srednju dužinu kose dovoljna je količina veličine jajeta, a za dugu teniske loptice.

Primenite princip ‘kreativni haos’

Zalizana, pažljivo očešljana kosa deluje mnogo tanje i ravno. Ali malo haosa na glavi će vam dati onaj volumen koji ste želele da postignete. Možete malo uviti kosu , rukom rasčešljati na sredini i vezati gumicom ili stilizovati talase penom.

Koristite šampon za suvo pranje

Ovi šamponi su spas za one koji nemaju vremena da operu kosu ili provedu sate u pravljenju frizure. Kako bi uklonili višak masnoće iz korena i podigli dlaku, ‘operite’ je suvim šamponom čime ćete postići i volumen i iamti čistu kosu. Ovaj efekat moćete postići i bebi puderom.

Kosu sušite odozdo

Obično fenovi za kosu takođe mogu pomoći kod postizanja volumena. Samo spostite glavu i uperite mlaz vrelog vazduha od korena na dole. Ili možete podići pramen kose i sušiti ga u vetikalnom položaju.

Promenite razdeljak kose

Umesto da kosu podelite uobičajno po sredini, probajte nešto drugačije. Imate mnogo izbora: cik-cak razdeljak, sa strane, podelite kosu niže ili je podignite malo u korenu i prebacite u stilu 60-ih.

Izvor: Brightside.me
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.