(foto: Buzzfeed/Sara Pocock)

Iako mnogi misle da je sjajno biti visok jer vam to praktično garantuje sjajnu karijeru u košarci ili manekenstvu, istina je nešto drugačija.

Visokom ženom se smatra obično ona koja ima preko 175 centimetara visine, ali se ta granica svake decenije pomera.

Ovo su problemi sa kojim se susreću sve visoke devojke:

Štikle

Obuti štikle ili ne? To je večna borba visokih žena sa kojom se svakodnevno suočavaju. Ravne cipele nekada umeju da budu tako dosadne, ali ako ste visoke 180 centimetara i uđete u neku prostoriju na štiklama, svi će vas šokirano posmatrati i polomiti vrat dok razgovaraju sa vama. Bitno je da radite ono što vama prija, pa ako volite da nosite štikle i osećate se zavodljivije na njima, samo napred!

(foto: Buzzfeed/Sara Pocock)

“Jesi li ti košarkašica?”

isoke devojke večno moraju da se bore sa ovakvim konstatacijama, iako možda imaju dve leve noge i nikada u životu nisu držale košarkašku loptu. Nisu sve žene predodređene da budu košarkašice.

“Sigurno si manekenka”

Ako niste košarkašica, onda mora da ste model. Ovo je još jedno pitanje koje ljudi vole da postavljaju, pogotovo ako ste pored toga što ste visoki i mršavi ko grana.

Pronalaženje obuće

Kada ste visoka žena, najčešće imate i jako velika stopala čiji broj obično počinje sa 4. Lepe cipele u velikim brojevima su često gotovo nepostojeće, ali u poslednje vreme mnogi butici uvode 42 kao regularan broj ženskih cipela, jer se po statistici svake godine povećava prosečna veličina ženskog stopala.

Pronalaženje odeće

Ako ste visoki, znate iz iskustva da morate dobro da se pomučite da biste našli dovoljno dugačke pantalone, haljinu dovoljno dugačku da vam prekrije pozadinu i jaknu u kojoj možete da pomerate ruke. Neki kompanije iz tog razloga prave posebne modele farmerica sa produženim nogavicama u kojima nećete delovati kao da ste ih pozajmili od mlađe sestre.

(foto: Buzzfeed/Sara Pocock)

Pronalaženje partnera

Iako možete kao visoka devojka da nađete momka približno iste visine, ako izađete negde i obujete štikle bićete za glavu viši od njega, a to može muškarcima da predstavlja ozbiljan problem sa samopouzdanjem. Razmislite šta je vrednije i šta više volite: njega ili štikle?

Komentari prolaznika

Verovatno vam se dešavalo, pogotovo ako ste na štiklama, da neko tiho prokomentariše vašu visinu ili da vas posmatra čudno. Neretko i deca u prolazu umeju da viknu roditeljima: “Mama, mama, vidi koliko je visoka ova teta”.

“Čime su te to roditelji hranili?”

Ako ste celo školovanje bili među prvima u vrsti i najkrupnije dete u odeljenju, sigurno ste se susretali sa “duhovitim” komentarima ljudi, poput: “čime te to roditelji hrane” ili da se čude tome koliko godina imate, jer delujete starije od ostale dece.

“Žirafo”

Deca umeju da budu okrutna. To je činjenica. Zato ste sigurno kao visoka osoba često bili nazivani žirafom, soliterom ili su vas pitali “kakvo je vreme tamo gore?” Ne zaboravite, zajedljivi komentari i vređanje je rezultat lične nesigurnosti i kompleksa osobe koja vam ih je uputila, pa se potrudite da vas to ne dotiče.

Izvor: thoughtcatalog.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.