8 načina da svoje cipele učinite udobnijim

(foto: favim.com)
(foto: favim.com)

Svaka žena na ovom svetu vodi rat sa tek kupljenim cipelama, koje su često veoma neudobne i tesne, što za posledicu ima pojavu žuljeva i bol u nogama. 

Kako biste izbegli već pomenute probleme mi Vam savetujemo da obuću kupujete isključivo u popodnevnim satima. Noge otiču tokom dana, samim tim, ukoliko kupujete cipele u prepodnevnim satima može se desiti da Vam popodne budu tesne.

Evo još nekoliko saveta:

Raspertlajte pertle

I patike veoma često mogu da naprave probleme, iako to izgleda potpuno nemoguće. Ukoliko osećate da vas patike stežu, jednostavno ih raspertlajte.

Puder za bebe

Kako biste sprečili nastanak žuljeva na vašim stopalima, neophodno je da u vaše letnje sandale stavite malo bebi pudera. To će sprečiti trenje koje dovodi do pojave žuljeva.

Fen za kosu

Topao vazduh iz fena u kombinaciji sa najdebljim čarapama koje imate može rešiti problem tesnih cipela. Neophodno je obuti čarape, a zatim i cipele. Topao vazduh iz fena će omekšati vaše tesne cipele.

Alkohol

Namažite cipele izunutra alkoholom, zatim obujte najdeblje čarape koje imate i šetajte tako neko vreme. Ponavljajte postupak nekoliko dana i sami ćete primetiti kako Vam je komfornije u cipeli.

Čarape u cipeli

Pokvasite čarape vodom. Dobro ih iscedite, a zatim nagurajte u cipelu kolliko god vlažnih čarapa može da stane. Kako se čarape budu sušile tako će se i cipela širiti.

Cipele u zamrzivaču

Napunite kesu za zamrzivač vodom, zatim je stavite u cipelu. Potrebno je napuniti kesu toliko da se ispuni unutrašnjost cipele. Nemojte da prepunite kesu. Cipelu zatim stavite u zamrzivač i ostavite je tamo 24h. Led će učiniti da vaša cipela bude udobnija.

Krompir

Oljuštite kropir veličine koja odgovara vašoj cipeli. Stavite ga u cipelu i ostavite preko noći. Verovali ili ne, krompir će doprineti tome da vaša cipela postane komfornija.

Novinarski papir

Ponovite postupak kao sa vlažnim čarapama. Pokvasite novine, nagurajte ih u cipele i ostavite preko noćii cipele će se raširiti.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.