kosa- boja kose- frizura
(foto: Favim)

Ukoliko želite da učinite da izgledate mlađi nego što jeste, najbolji način za to je eksperimentisanje sa frizurama i različitim bojama kose. 

Predlažemo vam nekoliko delotvornih varijanti koje će učiniti da izgledate i do 5 godina mlađe:

Frizura

U borbi sa godinama odlično se pokazuje slojevito šišanje, pramenovi koji uokviruju lice i vrat. Sa stepenasto ošišanom kosom, takođe, ne možete pogrešiti. Ova, uvek moderna frizura pristaje gotovo svima, bez obzira na to imate li kratku, dugu, ravnu, ili kovrdžavu kosu.

Boja kose

Svetlija boja podmlađuje – to je osnovno pravilo, ali ovde je veoma bitno odabrati odgovarajući ton i nijansu kose. Ne preporučuje se posvetliti kosu više nego na 2-3 nijanse od njene prirodne boje, a nijansa treba da bude izabrana u skladu sa bojom očiju i tena.

kratka kosa- frizura- podmlađivanje
(foto: Favim)

Dužina

Sa godinama svi se odlučuju za kraću kosu jer asocira na nestašnost i mladost. Nemojte preterivati sa ultra kratkim frizurama jer je  potrebno da kroz kosu ispoljite svoju ženstvenost. Optimalna varijanta je dužina koja varira od brade do sredine vrata.

Šiške

Svi znamo da šiške doprinose mladalačkom izgledu. Guste šiške odaju težinu, zato je bolja varijanta proređene šiške, srednje gustine.

Razdeljak

Centralni razdeljak vizuelno dodaje godine, jer čini izgled strožim. Možete eksperimentisati sa unazad zabačenom kosom, isfeniranom cik-cak, što ne samo da čini izgled nežnijim, već joj i dodaje volumen.

Obim

Strogo zalizana kosa čini da izgledamo starije i ozbiljnije, ali i kosa sa previše volumena može imati sličan efekat. Rešenje je – zlatna sredina.

Večernja frizura

Frizura mora biti spontana jer ćete se na taj način i vi izgledati prirodnije. Ne tapirajte kosu, nemojte je vezivati u rep i nipošto nemojte da je zalizujete! Razigrana kosa je uvek pun pogodak.

frizura- kosa- dužina
(foto: Favim)
Izvor: uspesnazena.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.