7 tajni Brazilki za dugu, jaku i zdravu kosu

najlepše-žene-brazil

Nega kose u Brazilu je nešto što devojčice u najranijem detinjstvu uče od svojih majki, to je za njih porodična tradicija.

Ovo su samo od neki od načina na koje Brazilke još od malih nogu neguju svoju kosu:

Hidratacija kose

Devojčicama od 5 godina majke stavljaju maske za hidrataciju na kosu, odvode ih u frizerske salone, ili im to urade kod kuće.

Kosu tretiraju homeopatskim lekovima

Mnoge Brazilske svoju kosu neguju maskom od zagrejanog ulja brazilskog oraha, koje se ostavlja da deluje oko 30 minuta a zatim se ispira toplom vodom i šamponom.

Šnalice za kosu

Pomoću šnalica za kosu i marame, vaša kosa će sledećeg jutra biti ravna i mekana na dodir. Za ovu tehniku vam ne treba mnogo truda, ni vremena. Kako da ovladate ovom tehnikom, možete pogledati u videu ispod:

Keratin

Popularna kupka od keratina kosu čini gustom i sjajnom narednih mesec dana.

Šišanje kose po mesečevim menama

Kao veoma sujeveran narod, brazilci, a žene pogotovo, se šišaju u skladu sa mesečevim menama i tako dobijaju različite rezultate. Pa tako svaka faza meseca prestavlja sledeće:

  • Mlad mesec: Jača kosu
  • Polumesec: Ubrzava rast i povećava sjaj
  • Pun mesec: Za bolji volumen
  • Druga polovina meseca: Sprečavanje opadanja kose.

Za tamnu kosu koriste tretman od čokolade

Veoma popularan tretman u Brazilu, pogotovo za žene sa tamnijom kosu. Čokolada sadrži mnoštvo vitamina i minerala koji su dobra hrana za dlaku.

Šišanje krajeva kose svećom

Ova tehnika je izmišljena u Brazilu šesdesetih godina. Efikasnija je od klasičnog šišanja, kada želite samo iskrzale krajeve da skratite. Kosa se uvrće, krajevi se spaljuju svećom, a dužina kose ostaje ista.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.