male-grudi
(foto: Favim)

Sve one dame koje nisu odolele trendu plastične hirurgije i koje su sačuvale svoj prirodni izgled grudi, znaju prednosti toga što imaju malo poprsje.

A za one koje još uvek čežnjivo gledaju u grudi “obdarenih” žena, evo malog podsetnika zašto je dobro imati male grudi:

Više uživate tokom seksa

Na bečkom univerzitetu otkriveno je da su velike grudi čak dvadeset i četiri posto manje osetljive na dodir od malih grudi. Razlog tome vrlo je jednostavan, naime, manje grudi imaju i manje masnog tkiva, pa ih je i lakše stimulisati tokom predigre.

Izgledate mlađe

U tinejdžerskim godinama, vaše male grudi verovatno su vam bile najveći problem na svetu. Ali, danas možete biti zahvalni na njima. Kad zađu u starije doba, ženama sa velikim grudima dešava se da se dotične “obese”, pa tako otkrivaju godine. Male grudi, za razliku od velikih, duže ostaju čvrste i podignute, te vas čine mlađima nego što jeste.

Ukoliko ste propustili: 5 navika koje kvare izgled vaših grudi

Nemate problema sa “visećim” grudima

Problem obešenih grudi za vas će možda zauvek ostati stran. Jedno francusko istraživanje otkrilo je da nošenje grudnjaka ubrzava opuštanje grudi jer onemogućava rast mišićnog tkiva. Ako se ova teorija pokaže kao tačna, vi ćete bez problema moći odbaciti grudnjak, a da se ne osećate neugodno u javnosti.

grudi
(foto: Favim)

Izgledate sjajno u svakom autfitu

Nemate pojma koliko je teško držati velike grudi u uskom dekolteu ili stisnutoj odeći na dugmad. Iako mogu izgledati izazovno, mogu biti samo korak od neugodne situacije ispadanja pred znatiželjne poglede.

Ukoliko ste propustili: Žene sa ovakvim grudima češće obolevaju od raka

Privlačite imućne muškarce

Prema istraživanjima jednog časopisa, male grudi privlače finansijski nezavisne muškarce. Ovo se objašnjava činjenicom da veće grudi pretpostavljaju zalihe sala, što opet podrazumeva češći pristup hrani. Kako moćnijim muškarcima takve “rezerve kalorija” nisu potrebne, neće imati ni želje da se druže sa ženama koje ih nude.

Privlačite zrele muškarce

Istraživanja u Westminsteru dokazala su da muškarci sa afinitetom prema velikim grudima imaju problema sa zrelošću, a ka tome su još i seksističkog načela. Tokom ispitivanja, utvrđeno je da muškarci koji vole velike grudi percipiraju žene kao slabašna i cmizdrava bića, a takve sigurno ne želite u svojoj blizini.

Ukoliko ste propustili: Kako obaviti samopregled dojki?

Imate bolje držanje i zdrava leđa

Kod manjih grudi, težina je drugačije raspoređena po telu, pa njene vlasnice ne moraju brinuti o hroničnim bolovima u leđima kasnije u životu. Isto tako, fizički stav im je dosta stabilniji, s obzirom da im grudi ne naginju kičmu prema napred.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.