Putujte i zaradite: 7 neverovatnih gradova u kojima će vam biti PLAĆENO da živite

(foto: © depositphotos)
(foto: © depositphotos)

Zvuči neverovatno, ali je istinito. Širom sveta postoje gradovi čije su opštine rade da vam daju novčana sredstva kako biste postali njihov građanin, a pred vama je samo sedam onih koji zvuče najzanimljivije. 

Detroit, Mičigen (Amerika)

DETROIT

Grad koji je svojevremeno nazivan Zapadnim Parizom i Glavnim gradom automobilske industrije SAD-a, u drugoj polovini 20. veka izgubio je sve navedene titule, te stoga danas lokalne vlasti daju sve od sebe da mu povrate staru slavu. Jedan od projekata, nazvan Challenge Detroit, nudi stručnjacima iz širokog dijapazona zanimanja 2,500 dolara ukoliko se premeste u ovaj grad kako bi u njemu obavljali svoj posao.

Aljaska (Amerika)

ALJASKA

 

Ukoliko ste ljubitelji pejzaža okovanih snegom i ledom, mirnog načina života i niskih temperatura, onda ovo zvuči kao Raj na Zemlji za vas. Budući da je broj stanovnika u konstantnom padu, i ovde će vam vlast dati određena novčana sredstva za život, a preduslov je, naravno, da ste stručnjak u oblasti kojom se bavite.

Saskačevan (Kanada)

Ova prerijska pokrajina je posebno fokusirana na one koji su nedavno diplomirali (u periodu nakon 2010. godine), odnosno na one koji još uvek nisu imali priliku da postignu nešto više u karijeri. Oni će vam platiti 20.000 kanadskih dolara da živite 7 godina u ovom kraju.

Nijagarini vodopadi, Njujork (Amerika)

nijagara

Ovo zaista zvuči predobro da bi bilo istinito, ali zaista vam može biti plaćeno da živite na jednom od najimpresivnijih mesta na svetu. Sve što vam je potrebno jeste fakultetska diploma i želja da razvijete posao u blizini čuvenih vodopada, a za to ćete dobiti 7,000 dolara.

Ponga, Asturijas (Španija)

Kako bi se povećao broj stanovnika i poboljšala ekonomska situacija jednog od najstarijih sela u Španiji, svakom paru koji se odluči da svoje gnezdo svije ovde biće plaćeno 3,000 evra, a još toliko će dobiti za svako dete koje bude rođeno u Pongi.

Utreht (Holandija)

Holanđani su uvek bili poznati po tome što su visoko vrednovali znanje, a naročito na polju društvenih nauka. Jedan od poslednjih eksperimenata u nizu je taj po kome se svakom ko živi u Utrehtu dodeljuje 1,000 evra.

Kertis, Nebraska (Amerika)

Svi smo mi nekada došli u situaciju da možemo da se požalimo na neku od odluka lokalne samouprave, ali nismo mnogo mogli da učinimo po tom pitanju. Međutim, ukoliko vlastima u Kertisu predložite način na koji mogu da poboljšaju vlastitu infrastrukturu ili bolje razviju kulturni život, dobićete zemlju u ovom mestu potpuno besplatno.

Izvor: Brightside.me
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.