7 načina da sprečite pojavu sedih vlasi

(foto: weheartit.com)

Sedenje kose je prirodan proces i ne možete ga nikako izbeći, ali zato ga, raznim prirodnim preparatima, možete odložiti.

Sede vlasi se javljaju zbog genetske predodređenosti, loše ishrane i stresa…

Njima je svojstveno da se javljaju u 50-im godinama, ali ima i slučajeva (a takvih je sve više) da se javljaju i u 20-im i 30-im godinama.

Ova pojava se javlja kada naš organizam prestane da proizvodi melanin koji daje boju našoj kosi. Melanin se proizvodi od aminokiseline tirozina, koji telo crpi iz proteina u hrani.

Problem je što niko od nas nije svestan da uticaj klime takođe može da doprinese preranom sedenju kose, ali sa tim se ne možemo izboriti osim ako se ne preselimo u krajeve sa optimalnim klimatskim uslovima.

Ono što je u našoj moći jeste da prvo poboljšamo cirkulaciju, jer samo tako ćemo provesti vitamine do vlasi i zato masirajte teme glave bar 10-ak minuta svakog dana

Sede vlasi se javljaju usled nedostatka minerala i vitamina, a naše telo ponajviše pati jer ne unosimo alge spiruline i zeleno povrće koji su najbolji prijatelji naše čvrste i mlade kose.

Da biste što više produžili vek kose bez sedih vlasi, treba da unosite što više vitamina B12, bakra i joda.

Jogurt je takođe dobar za “ubijanje” sedih vlasi i dobro je jednom nedeljno ga naneti na kosu i ostaviti ga da na kosi odstoji oko pola sata, a ako kosu perete ujutro, kokosovo ulje je idealno rešenje za vas. Stavite ga uveče na kosu, umotanu u peškir i ujutro temeljno operite kosu.

Popularan začin kari se takođe može koristi u borbi protiv sedih vlasi. Listove karija ukuvajte sa kokosovim uljem i tu smesu nanesite na kosu, ostavite da deluje 30 minuta a zatim isperite.

Masline i med su takođe prijatelji vašoj kosi i idealno je da ih pomešate i dobijenu smesu umasirate u teme glave.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.