6 ozbiljnih grešaka koje činimo nakon seksa

Trenutak nakon vrele akcije retko ko će pomisliti istog momenta šta treba i kako uraditi da biste sačuvali zdravlje svog ponog organa. Koliko god da obožavate maženje nekon čina, ne zaboravite da bakterije i infekcije ne spavaju.

U nastavku pročitajte 6 grešaka koje skoro svi činimo, a trebalo bi što pre da prestanemo kako bi seks zauvek ostao prijatan i strastven.

Ne razgovarate o kontracepciji ili testiranju na polne bolesti

Ovo se posebno odnosi ako imate novog partnera i ne želite da vas sačeka iznenađenje u vidu izostanka menstruacije ili infekcije koja ne može da se reši bez antibiotika i ne tako prijatnih tretmana. Kako biste izbegli neprijatne situacije i sačuvali zdravlje, razgovarajte otvoreno i bez ustručavanja zatražite da se zajedno testirate na polne bolosti. Znamo da ovo nije najprijatniji razgovor, ali mnogo je lakša preventiva nego lečenje koje može imati i kobne posledice.

Ne tuširate se nakon seksa

Možda će vam delovati sve kao loš scenario  ukoliko se odmah nakon seksa uputite u kupatilo i tuširate, umesto što bi se za to vreme ljubili i maziti sa svojom jačom polovinom. Međutim, ovaj ritual je i te kako bitan za vaše zdravlje i vašu vaginu. Na ovaj način sprečićete urinarne i ostale infekcije koje vrebaju sa svih strana, a vaša “drugarica” biće zdrava, otporna i raspoložena za akcije.

Ne piškite posle seksa

Ok, verovatno ćete pomisliti da je lakše da nemate seks, nego da ispoštujete sva pravila, ali veoma je važno da ispraznite bešiku nakon akciju i to nešto će vam baš svaki ginekolog i urolog upozoriti. Seksualni odnos može pogurati loše bakterije u vaš mokraćni kanal i na taj način stvoriti neprijatno peckanje ili bol.  Mokrenjem nakon odnosa izbacićete bakterije i sačuvati se urinanrnih infekcija.

Ignorišete bol tokom/ nakon seksa

Zapamtite – bol nakon seksa nije normalna pojava i što pre nađete uzork i rešenje, više ćete uživati u akcijama ispod jorgana. Isto važi i za krvarenje ili bilo koju tegobu tokom seksualnog čina. Seks je akcija koja isključivo služi uživanju i nema mesta bolu i neprijatnostima. Za svaku tegobu bez razmišljanja uputite se kod ginekologa.

Ignorišete promene

Postseksualne promene u većini slučajeva su normalne. Pojačan sekret je sasvim uobičajna pojava, osim ako primetite da je drugačije teksture. Sirati beli sekret  oštrog mirisa(znamo grozno poređenje) može biti znak da vas je partner zarazio nekom polnom bolešću ili je u pitanju neka bakterija koja zahteva lečenje. U svako slučaju obratite pažnju na signale koje vam šalje telo.

Ne dezinfikujete seksi igračke

Ok, sada smo vam već skroz zgrozili seksi akcije, ali kao što čuvena rečenica kaže “Bolje sprečiti nego lečiti”. Ukoliko ste koristili bilo koju igračku sa partnerom ili bez njega, ne zaboravite da ih odmah dezinfikujete i operete. Nije dovoljno samo prebrisati ih, jer opasne bakterija vrebaju sa svih strana. Takođe, pobrinite se da ih čuvate na mestu gde nema mnogo prašine. Kupatilo je najgore moguće mesto za odlaganje seksi igračka, jer je glavno mesto gde stanuju bakterije, tako da pronađite najbezbednije moguće.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.