6 jednostavnih vežbi za lepe i zategnute ruke

(foto:  J. Howard Miller)
(foto: J. Howard Miller)

Ko ne želi lepe mišiće na rukama? Zategnute ruke su neophodne za atraktivan izgled koliko i ravan stomak, a uz ovih 6 vežbi ćeš najbolje ojačati mišiće na rukama.

1. Sklekovi mogu biti od velike pomoći. Postavi ruke na pod tako da one budu u ravni sa ramenima. Spusti se na zemlju što je više moguće, najbolje je ako grudima skoro dotakneš tlo, a da ti oba lakta budu što pripijenija uz telo. Kratko se zadrži u tom položaju kako bi osetila kako ti se zateže gluteus, a preporučljivo je i da ti stomak bude uvučen sve vreme. Zatim se naglo podigni u početni položaj. Ponovi ovu vežbu koliko god puta je to moguće, uz predahe između serija.

vezba 1

2. Zgibovi su naročito značajni za biceps, jer je težište na njemu dok se telo podiže uvis. Učini ovu vežbu težom tako što će razmak između ruku biti što manji. Kada ti se glava nađe iznad šipke osloni se grudima blago na šipku i sačekaj nekoliko sekundi pre nego što se spustiš.

vezba 2

3. Za ovu vežbu su ti potrebni tegići. Njihovu težinu ćeš već prilagoditi svojoj trenutnoj fizičkoj spremnosti. Dok si u ležećem položaju podigni ruke iznad glave držeći tegove. Lagano počni da savijaš laktove sve dok ne spustiš ruke i tegove iza glave. Ovom vežbom u ritmičkim ponavljanjima ćeš ojačati triceps što je od vitalne važnosti za sve ostale vežbe, a naročito za sklekove.

vezba 3

4. Za razliku od prethodne vežbe tegiće podiži prema instrukciji na fotografiji ispod. Nemoj da se preforsiraš.

vezba 4

5. Treneri preporučuju i dizanje tegova kada vaše ruke dovoljno ojačaju jer uključuje sinhronizaciju celog tela. Uvek je bitno da pravilno dišeš i da se nikada ne oslanjaš samo na jednu stranu nego da obe budu podjednako uključene. Za razliku od prethodnih vežbi ramena treba da budu u što većem razmaku.

vezba 5

6. Poslednja vežba, takođe, uključuje tegiće, ali se za razliku od ostalih vežbi radi stojeći tako što prema uputstvu na fotografiji podižeš i spuštaš teret. Osim što ćeš zategnuti ruke uz pomoć ove vežbe ćeš vežbati i držanje.

vezba 6

Sve ove vežbe možeš da radiš u kombinaciji ili odvojeno, možda samo neke od njih. Ali, sasvim sigurno, nijedna od njih ne može da škodi.

Izvor: womenshealthmag.com

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.