5 trikova za podizanje grudi – bez operacije

podizanje-grudi
(foto: Favim)

Zdravlje i izgled grudi možete poboljšati malim izmenama i svojoj dnevnoj rutini.

Ako želite da svojim grudima povratite jedrinu i zategnete ih, imamo dobre vesti za vas – nije potrebno da se podvrgavate bolnim i rizičnim operacijama, niti da izdvajate velike sume novca sa skupe nehirurške tretmane.

Predstavljamo vam najbolje savete za podizanje i zatezanje grudi na sasvim prirodan i bezbolan način:

1. Hladan tuš i lagana masaža

Hladan tuš čini čuda za kožu i ten! Za čvršće grudi, priuštite sebi laganu masažu grudi pod hladnim tušem. Tako ćete poboljšati cirkulaciju i stimulisati proizvodnja elastina i kolagena.

Ukoliko ste propustili: 5 navika koje kvare izgled vaših grudi

2. Pravilno držanje

Većina ljudi hoda, ali i sedi, u pogrbljenom položaju. Na taj način vizuelno smanjujete veličinu grudi i povećavate obim struka. Spuštena ramena i izvijena leđa ne mogu biti dobra podrška grudima. Mišići s vremenom slabe, a u kombinaciji sa gravitacijom, grudi se sve više spuštaju.

3. Izbor grudnjaka

Birajte grudnjak koji pruža dobru potporu grudima, ali ih ne pritiska i odgovarajuće je veličine. Na tržištu postoji veliki izbor različitih modela, a ono na što morate obratiti pažnju su čvrste bretele prave širine (kako se ne bi urezale u kožu) i stabilne korpe u kojima grudi imaju dovoljno mesta, ali ne “ispadaju” iz njih.

Ukoliko ste propustili: 7 razloga zašto je dobro imati male grudi

4. Joga i sklekovi

Joga povećava fleksibilnost i čvrstinu celog tela, ali i grudi. Svaka poza u jogi fokusira se na određeni deo tela, a poze poput “trougla” i “kobre” najefikasnije popravljaju izgled grudi. Sklekovi nisu laki, ali čine čuda za grudne mišiće – njima se učvršćuju mišići koji se nalaze ispod masnog tkiva grudi, kao i mišići ramena, bicepsi i tricepsi.

5. Eterična ulja

Za svaku masažu je važno imati dobar “alat”. U ovom slučaju, to je dobro eterično ulje koje će dodatno uticati na čvrstoću grudi. Preporučuju se ulja od limunove trave, komorača, zelene metvice, čempresa, pa čak i maslinovo ulje. Samo 2-3 kapljice eteričnog ulja su i više nego dovoljne, ali više od toga možete izazvati peckanje i crvenilo.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.