5 tipova donjeg veša koje ugrožavaju vaše zdravlje

Pri izboru donjeg veša mnoge žene u obzir uzimaju samo izgled gaćica, dok mnogo ređe razmišljaju o njegovoj funkcionalnosti i potencijalnim zdravstvenim rizicima.

Roze, crvene, jednobojne, dezenirane, tange, polu-tange, bokserice… Ženski donji veš danas možemo pronaći u najrazličitijim oblicima, bojama i dezenima, ali pogrešan izbor donjeg veša može u velikoj meri ugroziti vaše zdravlje.

Evo kakav donji veš treba da izbegavate po svaku cenu:

Premali donji veš

Premalo donje rublje može izazvati neželjeno trenje koje može dovesti do iritacije intimnih delova. Pritom, neodgovarajuće gaćice mogu da prouzrokuju urasle dlačice.

Vlažan donji veš

Ako se bavite nekom fizičkom aktivnošću i često ne stižete da promenite donji veš nakon treninga, znajte da dodatna vlaga može izazvati pojavu gljivičnih i bakterijskih infekcija. Srećom, postoje gaćice koje su napravljene specijalno za treninge koje vam mogu pomoći u rešavanju ovog problema.

Gaćice od sintetike

Udoban donji veš većinom je napravljen od pamuka, i za to postoji odličan razlog – prozračnost. Izbegavajte gaćice koje su napravljene od sintetičkih materijala, jer takvo donje rublje zadržava vlagu i može da dovede do pojave gljivičnih infekcija.

Tange

Ovaj model donjeg rublja je jedan od najneudobnijih, a ženama koje imaju problema sa ešerihijom bi trebalo da ih izbegavaju u širokom luku.

Veš za oblikovanje tela

Kada je isticanje figure u pitanju, mnoge žene obožavaju da koristite pomoć gaćica za oblikovanje tela. Međutim, i takvi komadi odeće ne dolaze bez određenog rizika. Često nošenje preuskog donjeg rublja za oblikovanje tela može da dovede do probavnih problema kao i do infekcije mokraćnih puteva

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.