5 situacija u kojima ne smete koristiti pincetu

(foto: weheartit.com)

Kada ugledamo neku dlaku na sebi, sve iz našeg tela žudi za željom da je se reši. Ponekad, time možemo sebi naneti još veće zlo, iz neznanja.

Evo u kojim situacijama upotreba pincete ne treba ni da vam padne na pamet:

Urasle dlake

Jedna od prvih stvari koje ćete poželeti da iščupate je urasla dlačica! Ali, strpite se, jer možete izazvati infekciju, kao i trajni ožiljak. Po rečima doktora Goldenberga, najbolje rešenje je stavljanje obloge ili da posetite dermatologa.

Bradavice

Iritacija pincetom može izazvari infekciju ili oštećenje kože. Zato je i u ovom slučaju najbolje koristiti trimer. U slučaju da baš želite da iskoristite pincetu, sačekajte da dlaka poraste barem dva centimetra.

Mladeži

Takođe, veoma je opasno čačkanje mladeža. Najbolje rešenje, po Geriju, bilo bi trajno lasersko uklanjanje. A ako baš ne možete da se strpite, iskoristite trimer.

Obrve

Dermatolog Geri Goldenberg poručuje da obrve nikako ne treba čupati pincetom. Pošto su ove dlačice osetljive, vrlo lako se može oštetiti folikula, što uslovljava prestanak rasta dlake zauvek. Zato su, kako savetuje Geri, trimer ili vosak mnogo bolji izbor.

Akne

Kada se stvori mali beli kružić oko dlake, najčešće se ne radi o pravoj bubuljici već o reakciji u korenu dlake. U tom slučaju je potrebno iskoristiti antibakterijska sredstva, dobro dezinfikovati kožu, ali i pincetu.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.