(foto: Pinterest)

Pegla za kosu je defitnitivno jedna od omiljenih spravica svih žena, ali kako bi tvoja kosa izgledala savršeno, važno je da naučiš kako da pravilno rukuješ ovim aparatom!

Predstavljamo ti 5 saveta koji će ti pomoći da svoju kosu ispraviš brzo i lako, ali i da svaka dlaka bude na svom mestu:

Idealna pegla

Ovo je mali trik koji puno znači, a većina žena ga ne zna! Pronađi peglu za kosu u ispravnoj širini ako želiš optimalne rezultate. U osnovi tablica ide ovako: Širina 2,5 cm je pogodna za šiške i kratku kosu, širina 3 cm je za dugu kosu i tanku kosu, širina 4 cm je za kosu do ramena i srednje gustu i/ili talasastu kosu, širina 5 cm idealna je za srednje dužine kose i kovrdžavu ili vrlo kovrdžavu kosu, dok je širina 7 cm idealna za izrazito duge i/ili guste kose.

Glatka kosa

Znaš ono kada ispeglaš kosu pa umesto da je super ravna tu i tamo štrče neke dlake? Tajna je u tome da kosu podeliš na što više pramenova širine do 3 cm i peglaš ih jedan po jedan polako.

Ukoliko ste propustili: Evo kako da presom za kosu napravite 5 različitih frizura!

Peglaj sporo

Brzo povlačenje po kosi “da je ne oštetiš” pravi kontra efekt jer kosu vučeš i dodatno oštećuješ vlasi. Kosa se pegla polako i pramen po pramen.

Volumen

Česta greška koju žene rade jeste da peglaju kosu dole uz glavu i zatim dobiju efekat kose koja je polepljena po licu. Za volumen podeli kosu na pramenove i peglaj na sledeći način: Pramen peglaj tako da ga prebacuješ s jedne strane glave na drugu stranu; na taj način osiguravaš da se kosa odiže od temena!

Čišćenje

Proizvode za kosu bi trebalo čistiti svakih mesec dana jer se na njima skupljaju svi mogući proizvodi koje koristiš, masnoća i bakterije. Najbolje ih je čistiti s proizvodima za čišćenje keramike.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.