Apple Cider Vinegar

Ukoliko se već ne nalazi u vašoj kuhinji, jabukovo sirće što pre zahteva počasno mesto na polici. Bogato je vitaminima E, A i P, kao i magnezijumom, gvožđem, kalcijumom i mnogim drugim korisnim supstancama. Ako vas ovo ne privuče da ga uključite u svakodnevnu upotrebu, evo još [tweetherder]5 razloga zašto uvek morate imati jabukovo sirće pri ruci.[/tweetherder]

***Ukoliko ste propustili: Jabukovo sirće, prirodni lek za mnoga oboljenja

Pomaže u gubljenju kilograma

Ako želite da oslabite nekoliko kilograma, vreme ja da počnete da koristite jabukovo sirće. Istraživanja su pokazala da sirće može da suzbije osećaj gladi tako što usporava rad stomaka. Takođe, smanjuje glikemijski indeks hrane koja sadrži viskok nivo uglenjih hidrata kao što je testenina. To praktično znači da pomaže da se duže osećate sitim time što usporava oslobađanje šećera u vaš krvotok.

Poboljšava varenje

Pektin koji se nalazi u jabukovom sirćetu je poznat kao pokretač u stomaku kada je potrebno malo pripomognuti oko probave. Povećajte unos vlakana korišćenjem zelene salate  i mahunarki koje ćete preliti dresingom od sirćeta i meda i odmah ćete se osećati lakše.

Uklanja bradavice

Ovo vas možda iznenađuje, ali natopite li komad vate u jabukovo sirće i zalepite li ga na pradavicu hanzaplastom, rešićete ih se na brz, prirodan i bezbolan način. Ovo zapamtite pre nego što sledeći put zakažete dermatološki pregled!

Povećava energiju u telu

Jabukovo sirće je takođe poznato po tome što daje dodatnu energiju telu. Ako ne želite da stalno pijete kafu dok ste na poslu, jednostavno dodajte nekoliko kašika sirćeta u punu čašu vode i odmah ćete osetiti nalet enrgije od kog ćete biti puni elana i još bolji u obavljanju posla.

Povećava vaš imunitet

Kada uzmete u obzir sve zdrave vitamine i minerale kojih ima u jabukovom sirćetu, oni će vam samo pomoći da se poveća vaš imuni sistem i vaša otpornost na bolest. Ako ste već prehlađeni i treba vam mala pomoć, popijte vruć napitak od mešavine kajena, limuna i meda u koji ste dodali nekoliko mililitara sirćeta i ovo će vaše otpuštiti vaše sinuse i odmah uneti veliki broj minerala u vaš organizam od kojih ćete se momentalno osećati mnogo bolje.

Izvor: Popsugar.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.