5 pravila za uređenje doma u skandinavskom stilu

Otkrivamo vam jednostavne trikove koji će vam pomoći da uredite vrhunski enterijer i obezbedite toplu atmosferu u domu.

Uređenje prostora u kojem provodite dosta vremena jedan je od ključnih faktora za vašu sreću. U zemljama u kojima pretežno vlada hladno vreme, treba osmisliti najbolji način da dom ipak odiše toplinom.

Skandinavski dizajneri nameštaja i enterijera imaju jednostavne ideje kojima to uspevaju da ostvare, a mi vam otkrivamo pet tajni koje će i vama pomoći da to ostvarite.

Dnevna svetlost

Skandinavci veliku pažnju posvećuju dnevnom svetlu, jer znaju koliko je važna i koliko utiče na našu sreću. Što više dnevne svetlosti to bolje: poslušajte skandinavske majstore za uređenje doma i rešite se masivnih i tamnih zavesa i draperija.

(foto: Instagram/quart_posteri)

Trpezarijski sto

Najčešće korišćen komad nameštaja u svakom domu mora biti pažljivo odabran i uklopljen u prostor. Trpezarijski sto je često i mesto za okupljanje i održavanje prijateljskih odnosa i druženje i zato odaberite pravu veličinu, oblik i boju i pozovite društvo da s vama uživaju za stolom.

(foto: Instagram/quart_posteri)

Inspirativni i minimalistički posteri

U svakom domu koji je uređen u skandinavskom stilu, preovladava minimalizam pa je tako i sa dekoracijom na zidovima. Zidove krase jednostavni motivi i inspirativne poruke koje će Vam popraviti raspoloženje. Ovakve postere možete pronaći i naručiti na Instagramu, na nalogu QuArt Posteri.

(foto: Instagram/quart_posteri)

Prostranost

Izbacite sve nepotrebne komade nameštaja! Ostavite u vašem domu samo onaj nameštaj koji nečemu zaista služi i koji lepo izgleda. Kada se otarasite nepotrebnih stvari, prostor će izgledati veće, mirnije i odavaće utisak o kući u kojoj nema tenzije.

(foto: Instagram/quart_posteri)

Elementi prirode

Unesite u svoj dom što više elemenata drveta. To možete uraditi kroz nameštaj, podove, vrata, oblaganjem stepenica… Skandinavski dizajneri ne koriste drvo samo zato što lepo izgleda i daje toplinu, već je i prirodan izolator. Osim drveta, unesite u dom i biljke, jer one čine život unutar naših betonskih zidina.

Izvor: Lisa
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.