(foto: Favim)

Ukoliko želite sjajnu i ravnu kosu ne treba vam presa – isti efekat možete da postignete i namirnicama iz kuhinje.

Kada se radi o kosi, mnoge devojke “pate” od toga da ona bude ravna. Iz tog razloga koriste mnoge preparate i prese, koje izuzetno štete dlaci. Ukoliko želite na prirodan način da ispravite vašu kosu, dovoljno će biti da koristite ove recepte:

Votka

Slavna manekenka Eva Hercigova koristi je za posvetljivanje, ali votka je podjednako dobra i za ispravljanje kose. Dovoljno je da je pomešate sa regeneratorom i da je nanesete na kosu. Niska ph vrednost ispraviće kutikule i “ispeglaće” kosu. Međutim, ne preporučuje se da je koristite prečesto jer može da isuši kosu.

Kokosovo ulje

Ono je najadekvatnije za blago kovrdžavu kosu, a dovoljno je da kokosovo ulje nanesete na vlažnu kosu. Kosu zatim treba da raščešljate i osušite.

Celer

U blenderu pomešajte jedan celer i dodajte malo vode. Dobijenu mešavinu stavite u bočicu s raspršivačem, nanesite na kosu i pustite da deluje 15 do 20 minuta. Nakon toga isperite šamponom.

Banane i papaja

Pomoću banane i papaje ispravićete kosu, nahranićete je i sprečićete kovrdžanje. Najbolje je da pomešate jednu zrelu bananu, papaju i dve kašičice meda i da to nanesete na kosu. Nakon što se kosa u potpunosti osuši, treba da je operete i osušite.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.