5 načina kako nesvesno uništavaš svoju vezu

(foto: njbestroofing.com)

Kada nešto u vezi krene kako ne treba, najčešće za sve probleme krivimo svog partnera…

Za vezu je, kao i za tango, potrebno dvoje, te ne može uvek jedna osoba biti kriva za sve.

Ovo su neki od načina na koje možda uništavaš svoj odnos sa partnerom, a da toga nisi ni svesna:

Zavisna si od mobilnog telefona

(foto: Brightside.me)

Ako većinu svog vremena provodiš ne ispuštajući telefon iz ruke, postoji velika šansa da svog partnera činiš vrlo nesprećnim, budući da se oseća zanemareno. Postoje specijalne aplikacije za smartfonove uz pomoć kojih možeš ograničiti vreme koje provodiš tipkajući po Instragramu, Facebooku itd.

Pogrešni prioriteti

(foto: Brightside.me)

Ako imaš veliki broj poslovnih obaveza i ne uspevaš da pronađeš dovoljno vremena za svog partnera, potrudi se da napraviš listu prioriteta i bolje se organizuješ. Vrlo je popularna takozvana 2/2/2 metoda koja ti može pomoći da spasiš svoju vezu – svake dve nedelje idite na romantičnu večeru ili u bioskop, svake dve nedelje idite negde zajedno na vikend, i svake dve godine idite negde zajedno na odmor.

Nedostatak podrške i zahvalnosti

(foto: Brightside.me)

Čini se da je reč “hvala” gotovo u potpunosti nestala iz svakodnevnog govora. Stavi partneru do znanja da ceniš sve što učini za tebe. Takođe, nikada ga nemoj kritikovati pred drugima ili mu jasno i glasno zamerati zbog sitnica.

Formalni razgovori

(foto: Brightside.me)

Ljudi koji se vole otvoreno i iskreno pričaju o svemu. Podeli sa svojom jačom polovinom svoje emocije ili mu ispričaj šta se sve dešavalo danas na poslu, ali ga i pažljivo slušaj kada ti priča kako je proveo dan.

Svađanje zbog sitnica

(foto: Brightside.me)

Ne pokušavaj da promeniš ili “prevaspitaš” osobu koju voliš – njegove mane su upravo ono što ih čini posebnim. Najbolja stvar koju možeš da uradiš jeste da učiniš da sam postane svestan svih posledica njegovih postupaka. Ukoliko tvoj dečko ima običaj da svoje prljave čarape “seje” po celom stanu, reci mu da ćeš prati samo čarape koje odloži na određenom mestu. Kada mu ponestane čistih čarapa, uvideće svoju grešku.

Izvor: Brightside.me
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.