5 mejkap trendova koji odlaze u zaborav

(foto: cosmo.ru)

Svake godine se pojavi bezbroj novih trendova u šminkanju i odjednom sve devojke počinju da ih prate i da, logično, sve izgledaju isto. Može biti u pitanju konturisanje, suviše tanke obrve, suviše debele obrve, ruževi neobičnih boja i tako dalje. Ipak, to što je nešto popularno, ne znači i da svima stoji dobro. Mi smo izabrali 5 trendova kojih bi trebalo da se držite podalje.

1. Prenaglašeni “smokey eyes”

Previše nečega nije dobro ni za šta! Teška šminka i prenaglašeni “smokey eyes” daće vam neuredan izgled i učiniti da vaše lepo lice izgleda neprirodno i agresivno. Umesto ove metoda, izaberite OVAJ trenutno najpopularniji način isticanja očiju!

2. Suviše nacrtane usne

Pune usne su oduvek izgledale poželjno, ali fileri za usne su danas popularniji nego ikad. Međutim, u većini slučajeva nanošenje olovke za usne i ruž van prirodne linije usana ispostaviće se kao potpuni promašaj. Trebalo bi da naglasite Kupidonov luk, ali nemojte crtati liniju daleko van linije usana jer ćete izgledati kao klovn.

3. Veštačke trepavice

Veštačke trepavice su sjajan način da dodate dramatičan i glamuozan pečat vašoj celokupnoj šminki, ali preterivanje sa njima može biti katastrofalno. Nažalost, većina žena ovo shvata ekstremno. Vaše svakodnevne trepavice ne bi trebalo da izgledaju kao da će svakog časa da polete i da vam čine kapke teškim.

4. Suviše tanke ili suviše debele obrve

(foto: Instagram/zubiasthreading)

Lepe obrve uokvire lice i čine oči izražajnijim, ali ako su one suviše tanke, suviše tamne ili suviše debele, ne samo što će izgledati neprirodno, već će vas i poružneti. Prirodan izgled je ono što većina ljudi smatra atraktivnim. I dalje možete oblikovati obrve tako da ih učinite tanjim ili debljim, ali neka to bude što bliže njihovom prirodnom obliku.

5. Vamp šminka

Dok ovakva šminka može dobro da izgleda na pisti ili u modnim časopisima, u stvarnom životu često izgleda jeftino i vulgarno. Zapravo, vrlo mali broj žena može da je ponese u svakodnevnom životu. U najvećem broju slučajeva, burleska i vamp stil šminkanja, čine da žena izgleda starije, agresivno i grubo.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.