4 yoga poze sa seksi ruke

sexy-arms-seven-moves-00-fiss431

Teretanom, pilatesom, aerobikom možete postići mnogo, samo je pitanje šta želite i kako želite da oblikujete svoje telo. Međutim, ukoliko želite ženstvene, ali oblikovane ruke najbolje bi bilo da se oslonite na četiri yoga poze čije je delovanje usmereno tačno na sve mišiće ruku i ramena.

1. Podlaktice – kod ove vežbe akcenat je na držanju na podlakticama, dok je telo u ravni formirajući oblik daske. Dakle, ležite na stomaku, oslonjeni na podlaktice, vodeći računa da su zglobovi i dlanovi u ravni sa laktovima. Podižete se prstima na nogama, pri udahu, a pri izdahu izdignite telo i potom opustite noge. Treba da napravite pravu liniju od svog tela, tako što ćete maksimalno zategnuti trbušne mišiće. Vežbu ponavljajte svakodnevno 10-30 sekundi, zavisno od spremnosti tela, a potom na svaka dva do tri dana povećavajte vreme za oko 15 sekundi.

2. Modifikovani sklekovi – postavite se u položaj takozvanih klasičnih ženskih sklekova, odnosno oslonite se na ruke i kolena. Međutim, laktove zalepite uz telo pod uglom od 90 stepeni i spuštajte se grudima ka napred pto više. Kada savladate ove sklekove, radeći između 10-15, pa sve do 20, pređite na težu varijantu  gde se ne oslanjate na kolena, već je celokupna težina tela usmerena ka napred, odnosno na grudi i ruke.

3. Modifikovani liftovi – postavite se položaj gde su kolena savijena, a vi sedite na njima, odnosno butinama, ruke stavite ispred sebe (postavite blokove na koje ćete osloniti ruke), a potom podižite sopstveno telo na rukama, gde bukvalno lebdite u vazduhu dok su vam noge zgrčene uz telo, a ruke pripijene uz butine.

4. Crow pomeranje – rukama podižite svoje telo ka napred dok su vam noge na bloku savijene, a stopala skroz jedno uz drugo.

 

Izvor: mindbodygreen.com

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.