ana-trošić-trajković-na-beogradskoj-nedelji-1

Trideset osmi “Belgrade Fashion Week”, sinoć je zatvoren revijom Plain-Plane, Ane Trošić Trajković, dizajnerke modnog studia Mood Board.

Kolekcija Plain-Plane je nastala kao rezultat istraživanja aviona, odnosno, iz dekonstrukcije osnovnih elemenata njihovog aerodinamičnog dizajna koji su implementirani u odevne predmete.

Kolekciju odlikuju oštre geometrijske forme, ravne linije i čvrste konstrukcije, po ugledu na industrijski dizajn. Teksture, svojstva i performanse materijala u službi su postizanja pomenutih efekata, a zastupljeni su: neopren, goreteks, keper, ali i vuneni štofovi, žorzet, svila, pamuk i viskoza, dodatno ojačani prilikom tehničke realizacije.

ana-trošić-trajković-na-beogradskoj-nedelji-mode-2 ana-trošić-trajković-na-beogradskoj-nedelji-mode-3 ana-trošić-trajković-na-beogradskoj-nedelji-mode-4

Kolorit je takođe uslovljen avionima, nebom i njihovim okruženjem, tako da preovlađuju “nude” tonovi, siva, led plava, pastelno žuta, narandžasta, “losos” roze i sve druge nijanse koje se pojavljuju na nebu usled prelamanja i refleksije sunčeve svetlosti u svitanje i suton.

Kolekcija je dizajnirana za ženu koja je definisala lični stil i izgradila se u modnom smislu. Tačno je tamo gde želi da bude, samosvesna, ostvarena. Ona uživa u pomeranju granica modnih normi u formalnom i poslovnom okruženju.

plain-plane plain-plane.2

Kao osnivač i jedan od dizajnera studia Mood Board, Ana se poslednjih osam godina bavi stajlingom, dizajnom i produkcijom uniformi i kostima za potrebe marketinških agencija. Uspeh studia Mood Board je rezultat nastojanja dizajnera da u strogo zadatim uslovima i vrlo kratkim rokovima napravi manje i veće serije odevnih predmeta koji se koriste kao uniforme, a svojom estetikom, modernošću i kvalitetom prevazilaze tu kategoriju.

plain-plane.-3 plain-plane.4 plain-plane.5 plain-plane.6

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.