3 efikasne vežbe za zatezanje i oblikovanje zadnjice

guza- vežbe- vežbanje
(foto: Favim)

Zaobljena i čvrsta zadnjica oduvek je bila simbol ženstvenosti i seksipila. Ipak, za zatezanje i oblikovanje zadnjice, mnogima od nas je potrebno dosta truda i odricanja.

Kako biste u rekordnom roku dobili zadnjicu o kakvoj ste oduvek maštali, potreban vam je samo par tegića i malo dobre volje!

Angela Lee, fitnes instruktor, osmislila je ovaj fantastični plan vežbanja koji traje 30 dana.

Potrebno je raditi po 3 serije, između kojih treba napraviti pauzu od trajanju od jednog minuta. Ceo trening bi trebalo da traje oko 11 minuta.

Brojke u grafikonu označavaju broj ponavljanja u jednoj seriji.

plan- vežbanje- guza

Vežba 1: Osnovna

vežbe- zadnjica- zdravlje

U pitanju su obični čučnjevi. Razdvojte noge u širini ramena. Leđa držite pravo kako se ne biste povredili. Čučnjeve radite sa ispruženim rukama. Vodite računa o ravnoteži i gazite celim stopalima tlo. Pazite da vam kolena ne prelaze vrhove stopala.

Vežba 2: Tegovi

zadnjica- guza- vežba

Stopala raširite tako da prelaze širinu ramena. Leđa su prava! Na početku koristite tegiće od 2 kg a kasnije možete da povećavate kilažu, ali nemojte koristiti veće težine od 6 kg.

Vežba 3: Teška

vežba- guza- vežbanje

Stopala raširite malo više od širine ramena. Ruke stavite iza glave. Ne saginjite se napred već održavajte ravnotežu. U toku vežbanja morate osetiti rad leđnih mišića.

Izvor: uspesnazena.com
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.