natural-breast

Prirodne, silikonske, male ili velike. Grudi su uvek privlačile pažnju i ženskog i muškog pola, ili zbog zavisti ili zbog požude. Svaka žena ponosno nosi svoje i na svetu ne postoji par identičnih grudi.

breasts 1

Otkrivamo vam [tweetherder]20 zapanjujućih činjenica o ženskim grudima koje niste znali.[/tweetherder]

1. Mnogo toga se nalazi u anatomskom sklopu vaših grudi. Sastoje se od sala, nerava, vena, arterija, tkiva dojke i vezivnog tkiva.

2. Postoji osam različitih vrsta bradavica. To su: ravne, normalne, nadut, kratke, duge i tri vrste uvrnutih ka unutra.

nipples

3. Šest procenata stanovništva ima treću bradavicu. Izgleda da problem Chandlera Binga ipak nije bio tako redak.

4. Moguće je doživeti orgazam iz bradavice. Kada se stimulišu, dolazi do ispuštanja oksitocina, koji uzrokuje i vaginalne orgazme.

5. Najveći broj brushaltera na svetu je 102ZZZ, što je prikazano u emisi kanala TLC, Čudan seks.

largest_natural_breasts

6. Leva dojka vam je najverovatnije veća od desne. Čak i ako to ne primećujete, grudi vam nisu srazmerne, i to je normalna pojava kod većine žena.

7. Dlačice na bradavicama su takođe normalna stvar. Ako ih imate, nemate razloga za brigu.

8. Jednoj od osam žena će biti dojagnostikovan rak dojke. Postoje mnogi načini da bi sprečili njegov nastanak.

9. Grudi obično rastu još dve do četiri godine prošto dobijete prvu minstruaciju. Čak i ako ste mislili da vaši ujedi komaraca ne menjaju veličinu, oni ipak rastu vremenom.

10. Veličina grudi se menja svakog meseca. Hormonske promene kod minstruacije i ovulacije utiču na bujnije poprsje, ali i bolnije grudi.

11. Pušenje može izazvati opuštanje grudi. Istraživanje Univerziteta u Kentakiju je pokazalo da pušenje ubija protein u koži, elastin, koji vam daje elastičnost i daje potporu grudima.

12. Prosečna veličina grudi u Srbiji je trojka, ili slovima 36D. U poslednjih deset godina obim grudi se kod Srpkinja povećao za jedan broj, sa skromnijih 34C, i to naročito zahvaljujući ekspanziji plastične hirurgije.

13. Bradavice postaju tamnije u trudnoći. I to opet zahvaljujući hormonima.

14. Skoro 5% Amerikanki ima silikone u grudima, dok se u Srbiji godišnje obavi oko 3.500 hiljada operacija ugradnje implantata.

15. Muškarci imaju bradavice jer smo svi započeli kao genetski embrion. U ranim fazama razvoja, embion prati žesnski nacrt.

16. Postoji naziv za male kvržice na vašim areolama. Zovu se Montgomerijeve žlezde i služe za proizvodnju prirodnog ulja koje pročišcava, vlaži i štiti bradavicetokom trudnoće i dojenja.

17. Svaka bradavica ima od 15 do 20 otvora kroz koje izlazi mleko. Oni se zovu režnjevi i oni su međusobno podeljeni guštim vezivnim tkivom.

18. Bradavice i areole su intenzivno pigmentisane i zato su tamnije od ostalog dela grudi.

19. Spavanje na stomaku vremenom može uticati na oblik vaših grudi.

20. Ništa ne čini grudi srećnijim nego kada posle napornog dana stignete kući i skinete grudnjak. Naučnici su sproveli opsežno istraživanje, i od 1000 ispitanih grudi, čak 100% se složilo sa ovom konstatacijom.

breasts 2

 

Izvor: Popsugar.com
2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.