Ne grešite ako se odlučite na brak nakon 30. Evo i zašto (foto: playbuzz.com)
Ne grešite ako se odlučite na brak nakon 30. Evo i zašto (foto: playbuzz.com)

Mnoge devojke sanjaju o venčanju iz snova, savršenom mužu i prelepom životu uzorne majke i supruge.

Obično fantazija počinje u tinejdžerskom dobu, a najizraženija je u dvadesetim. Ipak, niko ne mašta o tome da deset godina ide iz jedne loše veze i drugu, od jednog pogrešnog muškarca do sledećeg sve dok ne pronađe onog koji bi bio iole dobar suprug. Međutim, ono što sve devojke treba da shvate je da u tom periodu ni one same nisu nimalo spremne na brak i sve obaveze koje on donosi, i da su muškarci još manje spremni na taj ogroman korak od njih. 20-te vam služe za shvatanje ko ste zapravo i ničeg lošeg nema u tome ako pričekate dok ne pronađete sebe.

Zato odbacite stigmu i pritisak okoline da se što pre udate i pogledajte koji su pravi razlozi zašto u brak treba ući tek kada napunite 30 godina.

1. Ljudi se prema venčanju ophode kao da je to neki zadatak koji treba što pre da se precrta sa liste obaveza. Realnost je da postoji još mnogo obaveza i stvari koje treba da uradite, a za koje vam nije neohodan muž, tako da je najbolje njih najpre završiti u 20-im, a ne tugovati što ste još uvek same.

2. Kako ste imale dovoljno vremena da shavite ko ste i dovele svoje emotivno stanje u potpuni red u 20-im, kada uđete u četvrtu deceniju bićete mnogo bolji partner na duže staze i materijal za brak.

3. Morate proći kroz nekoliko manje uspešnih veza da bi videle šta tražite odnosno šta ne želite od budućeg supruga. Čak i ako mislite da je vaš prvi partner baš taj, verujte da vi niste upoznali sebe kako valja, i da je to najbitnije za svaki brak.

Uživajte u slobodi i naučite da volite sebe (foto: animfa.com)
Uživajte u slobodi i naučite da volite sebe (foto: animfa.com)

4. Solo putovanja su jedna od najuzbudljivijih stvari koje će vam pomoći da zaista upoznate sebe i izađete iz zone komfora. Ako putujete sa partnerom, to jeste divno iskustvo, ali i potpuno različito, te je mnogo važnije što je česće moguće obići nepozate predele potpuno sam.

5. Sve vaše greške su zapravo uspesi jer ste iz njih mnogo toga shvatili o tome šta vas čini srećnom. Padovi u životu su samo pokazatelj da ste naučili i preživeli mnogo toga i da polako ali sigurno grabite ka srećnom kraju.

6. Nekada načinimo grešku i skrasimo se dok smo mladi i neiskusni pored muškarca za kog znamo da nije onaj pravi. Razlozi tome su strah da nikada nećete pronaći pravu ljubav ili nedostatak samopouzdanja koji nas srečava da tragamo za muškarcem koji nas zaslužuje. Verujte da ste vrednije nego što mislite.

7. Naučićete kako da budete što opuštenije i da se prilagodite svakoj situaciji. Kada ste mlađi, moge stvari uzimate preozbiljno, a naročito sebe. Zato godine i starost donose i nova iskustva i saznanje da vaš način nekada nije i najbolji.

8. Imate mnogo više samopouzdanja i mnogo ste bolje naučili da izbegavate emotivne prepreke na koje nailazite u životu i vezi nego ranije, te se sa njima nosite kao odrasla osoba, bez vike, plača ili tugovanja na sofi kao u 20-im.

9. Što pre shvatite značaj novca i materijalnu nezavisnost, to ćete kasnije izbeći svađe u braku oko para. Zato još u ranim 20-im naučite kako da novac bude vaš prijatelj i znaćete kako da razgovarate sa partnerom o tim stvraima otvoreno i iskreno.

10. Karijera vam je na zavidnijem nivou nego ranije što vam ostavlja mnogo više vremena i energije za vezu. Često kada ste mlađi pokušavate da se probijete na poslu, i ambicija vam stoji na putu ljubavi, jer ta dva bitna prioriteta je veoma teško balansirati u početku. Kada ste već ostvarili višegodišnji uspeh na poslu, vreme je da se ozbiljno posvetite pronalaženju ljubavi.

11. I statistika je na vašoj strani. Žene koje se udaju u 30-im umesto u 20-im imaju veće šanse da njihov brak opstane. Stereotip da se polovina brakova završava razvodom je zapravo smanjen za pola ako samo sačekate neku godinu sa udajom.

12. Dovoljno ste stari da poznajete sve muške trikove, sve njihove mane i igrice kojima se služe ne bi li vas osvojili i znate ko je od njih pogodan materijal za supruga, a ko bi još da se zabavlja. U 20-im bi možda pale na njihove fore, ali u 30-im više niste naivne klinke.

13. I u pogledu seksa ste dosta evoliurali i dobro znate šta vam odgovara. Ne želite da se zarobte u svetu bez orgazma i strasti. Zato zahtevate da vas muškarac i u krevetu podjedanko poštuje i pruži vam zadovoljstvo u svakom pogledu.

Izvor: Herbeauty.co
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.