12 znakova da ste pod prevelikim stresom

(foto: Favim)

Naše telo je neverovatno kompleksna mašina koja reaguje ne samo na spoljašnje promene, već i na previše unutrašnjih. 

Doktorka Susan Babel smatra da su bol i neprijatnost signali anksioznosti: tajni strahovi i nerešena pitanja. Hroničan bol je simptom stresa i emocionalnih problema, pogotovo kada nema fizičke povrede.

(foto: Brightside/Lenya Brick)

Glava

Previše stresa je glavni uzrok glavobolje. To može da se desi zbog briga oko mogućih neuspeha, malih stvari ili konstantne žurbe. Izdvojte malo vremena za sebe svaki dan. Opustite se i ne brinite ni o čemu. Malo se odmorite i ne osećajte se krivi zbog toga. Nestaće glavobolja i produktivnost će biti povećana.

Vrat

Bol u vratu označava teret ljutnje prema drugim ljudima i nezadovoljstva sopstvenom nesavršenošću, kao i kada ne možete nekome (ili sebi) da oprostite. Promenite svoj stav prema sebi i drugima. Ljudi ne žele da vas povređuju stalno. Ne treba da ispunjavate stroga očekivanja. Polako naučite da praštate i razmišljajte o stvarima koje volite.

Ramena

Bol u ramenima uzrokovan je emocionalnim opterećenjima i stalnim pritiskom. Možda neko zaista vrši pritisak na vama ili ne možete da donesete važnu odluku. Pokušajte da sam nekim bliskim podelite svoje probleme i biće vam lakše. Ne morate sve da podnesete sami i prijatelj će vam sigurno pomoći.

Gornji deo leđa

Nedostatak emocionalne podrške sa bliskim ljudima oko vas može se manifestovati u gornjem delu leđa. To se dešava kada se podsvesno osećate da niste voljeni ili vas drugi ne cene. Komunicirajte sa različitim ljudima. Nemojte se fokusirati na sebe – budite otvoreni i prijateljski. Upoznajte nove prijatelje i ljubavi.

Donji deo leđa

Možda ste potajno opsednuti idejom da živite bogatim životom ili jednostavno brinete o novcu. Novcem ne možete kupiti sreću. Možda zvuči kao kliše, ali to je istina. Najbolje stvari u životu su besplatne i radite ono što volite.

Laktovi

Verovatno se odupirete nekim važnim promenama u vašem životu ili se podsvesno plašite nečeg novog. Ponekad mislite da je život suviše težak i komplikovan. Budite fleksibilni i ne trošite vreme na stvari na koje ne možete da utičete.

Ruke

Ako vas bole ruke onda je vreme da izađete iz svoje ljuske i da počnete više da se družite sa prijateljima. Izlazite sa prijateljima, saradnicima, kupite karte za utakmice ili koncerte. Pokušajte da se osetite kao da ste deo gomile i nemojte oklevati da pričate sa drugima.

Kukovi

Strah od promena, donošenja velikih odluka i nespremnost da se donese nešto novo u životu uzroci su bolova u kukovima. Ne opirite se prirodnom toku života. Razmislite o svim promenama u životu kao uzbudljivoj avanturi i ne odlažite važne odluke Ne opirite se prirodnom toku života. Razmislite o svim promenama u životu kao uzbudljivoj avanturi i ne odlažite važne odluke.

Kolena

Kolena vas mogu boleti kada razmišljate samo o sebi, ne i o drugima i kada mislite da se svet vrti samo oko vas. Osvrnite se oko sebe – niste jedina osoba u univerzumu. Budite pažljivi prema drugima, slušajte ih nemojte ih povređivati.

Mišići ispod kolena

Bol u predelu mišića ispod kolena znak je emocionalne napetosti kao što su posesivnost, stalne brige o vezi i ljubomora. Važno je da naučite da verujete svojoj drugoj polovini. Opustite se i ostavite sve brige iza sebe.

Zglobovi na nogama

Možda vam posao oduzima većinu vremena, možda svoje potrebe ne uzimate dovoljno ozbiljno ili stavite snove na čekanje. Kupite skupe stvari, imajte dobar san, probajte nove ukusne poslastice. Zaboravite na posao na neko vreme i upustite se u neku vezu ili otputujte negde.

Noge

Ovo je kao da vaše telo odbija da krene dalje, a vi imate strah od života i ne vidite poentu. Podsvesno mislite da vam sve ide naopako i zato vas bole noge.

Izvor: Brightside.me
2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.