ZtK39F5

Na prvi pogled, zaključili biste da su živopisne slike španskog umetnika Gunsmithcat (pravog imena Luis Quiles) sasvim nevine. Međutim, ako se bolje zagledate, shvatićete koliko je njihova poruka snažna i potresna. Dela ovog umetnika predstavljaju jedinstvenu kombinaciju događaja iz naše svakodnevice i motiva pop kulture iz sveta filma, video–igrica, televizije i tehnologije.

Ove intrigantne slike su jedinstvene ilustracije kompleksnih i kontroverznih tema kao što su homofobija, seksizam, cenzura u medijima, korporativna pohlepa i nasilje nad decom. One u posmatraču bude osećaj nespokoja jer on iznenada postaje svestan u kolikoj meri su ovi uznemirujući prizori deo naše svakodnevice.

Iako su mnogi umetnici svoj talenat upotrebili kako bi stekli novac i komercijalni uspeh “igrajući sigurno”, Gunsmithcat je želeo mnogo više od toga. Iskoračivši iz “zone komfora” i potrebe da udovolji medijima i javnosti, svojim delima je na provokativan način skrenuo pažnju na mračnu i pohlepnu stranu ljudske prirode.

[tweetherder]Pogledajte slike ovog interesantnog umetnika koje će vas naterati na razmišljanje.[/tweetherder]

uaZLpoh

mVpDChT (1)

 

WkljEBC

gR8hoFh

kRrDZWo

FJ8wIlA

DmpzP4n

3Pbnund beoxgY0

LPHygQc2yUcU1i

 

Izvor: sobadsogood.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.