12 blogova o poboljšanju produktivnosti koje čitaju inteligentni ljudi

blogs

Pametni ljudi su uglavno produktivni. Ali kako to postići? Postoji mnogo načina, ali je nabolji od njih obrazovanje. Naučite sebe osnovnim tehnikama i strategijama kako da postanete što oštroumniji i stvarate više. Ako želite da povećate svoju inteligenciju, prvo morate krenuti od toga da ne trošite previše. Jedan od načina da to savladate je čitanje veb stranica. Brojni sajtovi nude besplatne sadržaje kako da dostignete svoje ciljeve tako što ćete postati mudriji  inteligentniji.

Predstavljamo vam 12 naprednih blogova koje treba da pratite redovno. Mogu vam dosta pomoći oko ličnih finansija, produktivnosti, postavljanju ciljeva, sticanju dobrih navika kod ishrane, obavljanja obaveza, upravljanja vremenom i drugim veoma bitnim stvarima za bolji život i uspešnije poslovanje.

Steve Pavlina

Steve_Pavlina

Blog Steve Pavlina pokriva mnoge oblasti. On u njemu piše o produktivnosti, vezama, novcu, karijeri, zdravlju, ličnom razvoju, navikama i duhovsnoti. Najveća prednost ovog bloga je način na koji Steve piše o lekcijama i savetima iz sopstvenog iskustva a to je ono što i ljude najviše privlači.

Lifehack.org

Lifehack

Ovo je jedan od najvećih i najpametnijih blogova o produktivnosti. Lifehack pokriva životni stil, komunikacije, novac, produktivnost, tehnologiju i posao. Ovo su glavne teme, ali pored svake se krije još mnogo drugih. Jedna od dominantnijih stvari kod članaka ovog sajta je to što pružaju mogućnost za dopunjavanja ličnim iskustvima. Njihovi novinari vole kada se čitaoci uključe i iznesu svoje mišljenje o onom što je bitno i primenljivo.

Lifehacker

Lifehacker

Urednici ovog sajta ga opisuju kao: saveti, trikovi i sadržaj koji možete lako sninuti sa sajta da bi pomogli sebi u obavljanju posla. Bilo da koristite Windows, OS X, Linux, Andoid, IOS operativne sisteme, na Lifehackeru možete preuzeti sve sadržaje na vašem uređaju i pomoći sebi nekim od korisnih saveta.

Dumb little man

DLM

Vlasnik sajta, Jay White kaže da je sajt o produktivnosti, dostizanju ciljeva, automatizaciji i pronalaženju lakšeg načina za sve. Kategorije obuhvataju sreću, uspeh, novac, kako da, životne savete, zdravlje. Počnite sa glavnom stranom sajta i videćete da postoji i veliki broj podkategorija u kojima ćete uživati čitajući ih.

Get rich slowly

Get-Rich-Slowly

Ako želite da naučite kako da rukovodite svojim finansijama, ovo je pravi sajt za vas. Get rich slowly je proglašen za najbolji blog od strane Time magazina i najinspirativnijim blogom o novcu od strane časopisa Money. Posvećen je osetljivoj stvari kao što su lične finansije. Obrađuje teme kao što su Ocenjivanje banaka, Osnove, Saveti oko novca, Insvetiranje, Štednja, Budžet, Automobili, Penzija i Dugovanja. Ima ih još mnogo na blogu koji vam može pomoći da postanete pravi finansijski guru za kratko vreme.

Zen habits

ZenHabits

Ako tražite blog koji će vam pomoći da razvijete male navike kojima ćete promeniti svoj život nabolje, preporučujemo čuveni blog Lea Babuta, Zen Habits. Časopis Time ga je proglasio jednim od najboljih blogova u  2010. i to je dovoljan razlog da ga posetite. Tamo se na jednostavan način objašnjavaju načini na koje da usvojite navike koje će rezultirati da postanete mnogo produktivnije ali i bolje biće.

Wise bread personal finance forum

Wise-Bread

Na stranici koja opisuje sajte ćete naići na sledeće objašnjenje: Wise bread je zajednica blogera koja je tu da vam pomogne da živite bogato sa malim budžetom. Upsrkos onom što ste do sada čuli, ne morate da žrtvujete finansijsku nezavisnost da bi uživali u životu. A ko to ne bi želeo da postigne? Pokrivaju različite teme, od Kreditnih kartica, Ličnih finasija, Štedljibog života, Karijere, Životnih saveta, Najboljih cena i čak i postavljaju članke sa drugih sajtova koji se bave sličnim temama.

LifeDev

LiveDev

Ovaj blog na iskren načim pomaže ljudima u kreiranju i izvršavanju poslovnih projekata, bez obzira koliko oni bili veliki ili mali.

Productivity501

Productivity501

Ovaj blok se fokusira na davanju saveta i trikova kao da povećate spostvenu produktivnost. Oni se oslanjaju isključivo na originalne članke, pa iz zato malo ređe objavljuju, i trude se da svake nedelje daju po jedan koristan savet kako da uspete u svojim ciljevima. Ono što ovaj blog razlikuje od drugih je to što imaju i svoj Youtube kanal, gde takođe možete pogledati njihove savete i predloge.

The Daily Saint

TheDailySaint

Usresređeni su na pomaganju profesionalcima da što bolje organizuju i poboljšaju upravljanje vremenom da bi obavili više stvari i ostavili dublji trag. Takođe se osvrću i na to da im unaprede životna zadovoljstva i tranformišu način organizovanja nabolje.

Ian’s Messy Desk

IansMessyDesk

Kada kliknete na ovaj sajt, stižete na blog posvećen upravljanju vremenom i ličnom razvoju, te vam sto nikada neće biti neuredan. To jedino ako se držite saveta koji se na sajtu nude. U odeljku koji opisuje sajt videćete da ovde nema samo saveta za samopomoć, već ćete imati koriti i od učenja, treniranja, deljenja i  mentorstva. Ako se osećate kao da te negde zapeli i da vam situacija nije prijatna ili vam samo treba da vas neko pogura da se pomerite iz mesta, pogledajte ovaj sajt.

Open Loops

OpenLoops

Ovaj sajt ima drugačiji ugao gledanja od svih ostalih ovde nabrojanih. Radi se o pogledu na svet jednog predavača. Bert Webb, vlasnik sajta, je proveo oko 19 godina na univerzitetu, što mi pruža mogućnost da daje mudre savete o upravljanju vremenom, produktivnosti i polju ličnog razvoja. Na sajtu ćete videti teme vezane za razvoj veštine pisanja, uspešne komunikacije, snažne prezentacije, poboljšanja biografije i još mnogo toga.

Izvor: Lifehack.org
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.