(foto: Favim)

Napokon si kupila te savršene cipele koje si “merkala” mesecima, ali u njima ne uspevaš da izdržiš duže od sat vremena? Imamo rešenje!

Predstavljamo ti fantastične trikove koji će tvoju obuću učiniti udobnijom, a tvoja stopala zdravijim:

1. Ako vam je kožna obuća previše tesna, navucite par čarapa pre nego što obujete cipele i osušite ih fenom. Koža će se na toploti raširiti i obuća će vam biti udobnija Ako vam je kožna obuća previše tesna, navucite par čarapa pre nego što obujete cipele i osušite ih fenom. Koža će se na toploti raširiti i obuća će vam biti udobnija.

(foto: Pinterest)

2. Neobično ali efikasno: ako vam se znoje noge, koristite uloške koji će upiti vlagu i rešiti se neprijatnih mirisa Neobično ali efikasno: ako vam se znoje noge, koristite uloške koji će upiti vlagu i rešiti se neprijatnih mirisa.

(foto: Pinterest)

3. Da li su đonovi vaših cipela previše glatki? Da li proklizavaju kao da hodate po ledu? Jednostavno učinite da budu grublji uz pomoć šmirgle Da li su đonovi vaših cipela previše glatki? Da li proklizavaju kao da hodate po ledu? Jednostavno učinite da budu grublji uz pomoć šmirgle.

(foto: Pinterest)

4. Nove patike za trčanje mogu biti nezgodne i zbog toga probajte da iskoristite vazelin ili bilo koji gel za podmazivanje. Nanesite ga na pete i druga mesta gde vas žuljaju Nove patike za trčanje mogu biti nezgodne i zbog toga probajte da iskoristite vazelin ili bilo koji gel za podmazivanje. Nanesite ga na pete i druga mesta gde vas žuljaju.

(foto: Pinterest)

5. Kada dobijete plikove od obuće, potopite ih u crni čaj i na ovaj način ublažite bol i dezinfikujte ranu Kada dobijete plikove od obuće, potopite ih u crni čaj i na ovaj način ublažite bol i dezinfikujte ranu.

(foto: Pinterest)

6. Zaštita cipela je jednostavna: kožne cipele će blistati kada na njih budete naprskali sredstvo za čišćenje stakla. Ostavite da se osuše i potom ih obrišite krpom. Gotovo! Zaštita cipela je jednostavna: kožne cipele će blistati kada na njih budete naprskali sredstvo za čišćenje stakla. Ostavite da se osuše i potom ih obrišite krpom. Gotovo!

(foto: Pinterest)

7. Bela obuća će biti kao nova ako ih budete čistili acetonom. Čak će i najupornije mrlje biti uklonjene Bela obuća će biti kao nova ako ih budete čistili acetonom. Čak će i najupornije mrlje biti uklonjene.

(foto: Pinterest)

8. Ako vam stopala klize u obući, naprskajte malo laka za kosu u njih. Ovo će sprečiti vaša stopala da klize, čak i kad nosite japanke Ako vam stopala klize u obući, naprskajte malo laka za kosu u njih. Ovo će sprečiti vaša stopala da klize, čak i kad nosite japanke.

(foto: Pinterest)

9. Ovo je klasično, ali ne zna svako. Kada vam se znoje noge, jednostavno stavite u njih novine i osušiće se mnogo lakše Ovo je klasično, ali ne zna svako. Kada vam se znoje noge, jednostavno stavite u njih novine i osušiće se mnogo lakše.

(foto: Pinterest)

10. Ako vam je obuća previše tesna, stavite u njih kese za led. Ostavite u frižideru preko noći i sledećeg dana će biti šire Ako vam je obuća previše tesna, stavite u njih kese za led. Ostavite u frižideru preko noći i sledećeg dana će biti šire.

(foto: Pinterest)

11. Dok nosite štikle, zalepite flasterom srednji i četvrti prst zajedno. Ovo će vam izbalansirati stav i oslobodiće pritisak sa stopala.

(foto: Pinterest)
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.