beauty-trends

Mnogo se promena dešava i na našem telu i na licu kako starimo. Metabolizam se usporava, pojavi se s vremena na vreme i poneka seda vlas, a mamurluk se sada leči ceo dan, a ne kao u 20-im, za par sati. Ali sada ste iskusnije i znate koje kozmetičke proizvode treba da koristite i koje savete treba da primenite da bi bar malo prekrile nepobitnu činjenicu da se bore svakog dana sve više pojavlju u uglovima usana i očiju.

Ali [tweetherder]da li znate koje greške pravite kod šmikanja i nege tela i kose?[/tweetherder] Ovim sitnim trikovima, koje možete uključiti u svakodnevnu rutinu, osećaćete se i izgledati sveže i odmorno baš kao da ste na drugoj godini fakulteta…ali nemojte baš toliko da preterate sa tekilom kao tada.

 Wearing-wrong-powder

1. Nosite pogrešan puder

Glavna svrha kamenog pudera je smanjenje prirodnog sjaja lica, ali da li vaš puder pri tom naglašava vaše mane? Potražite one sa HD formulom u sebi – mikroskopske čestice se neće zadržavati (i privlačiti pažnju) u vašim sitnim boricama i proširenim porama.

***Ukoliko ste propustili: Da nestanu pore: Pravilno nanošenje pudera za savršen ten

Passing-up-primer

2. Ne nanosite prajmer

Baš kako i kod nanošenja pogrešnog pudera, i preskakanje prajmera vas može učiniti starijim. Podloga služi da izravna sve nepravilnosti na vašem licu i pripremi ga za nanošenje pudera. Prajmeri na bazi silikona su naročito efikasni kod ujednačavanja tena i popunjavanja bora i pora, pa će i tečni puder na licu izgledati besprekorno, a i šminka će duže trajati.

Dyeing-hair-all-one-color

3. Farbanje u jednoličnu boju i stara, proverena frizura

Vaša zift crna boja kose je možda bila slatka u srednjoj školi, ali sada ste zrelije i na vama izgleda preozbiljno. Isto je i sa vašom starom, dobrom jednoličnom frizurom. Posetit salon i u dogovoru sa frizerom dodajte slojeve i pramenove u vašoj kosi, za mladalački izgled na kom će vam svi zavideti, a i vaše lepo našminkano lice će doći do izražaja.

***Ukoliko ste propustili: 2015. je rezervisana za kolombre! / Ovo su trendi frizure za leto 2015.

exfoliating-regularly

4. Neredovan piling

Piling kože je obavezan za sve starosne grupe. Ne samo da sprečava razvoj bakterija u porama, koje se kasnije pretvaraju u akne, već skidanje sasušenih slojeva kože aktivira regeneraciju ćelija. To znači da će koža proizvoditi više novih ćelija koje će doprineti svežem i odmornom izgledu. Trebalo bi da bar dva puta nedeljno uradite piling lica i tela.

***Ukoliko ste propustili: Podmladite celo telo kukuruznim brašnom i jogurtom

drinking-water

5. Ne pijete dovoljno vode

Hidrirana koža je zategnuta, sjajna i zdrava. Dok svakodnevno nanošenje preparata za vlažnost kože pomaže u velikoj meri, kožu možete preporoditi i iznutra i to vodom.

***Ukoliko ste propustili: Zašto je VEOMA važno da leti pijete mnogo vode?

Rarely-wearing-sunscreen

6. Retko koristite sredstvo za sunčanje

Ovo znaju već i vrapci na grani, ali nije na odmet ponoviti: sredstvo za zaštitu od sunca morate naneti apsolutno svaki dan. Čak i ako napolju nije sunčano, čak i kada je zima i čak i ako prelazite kratku deonicu od automobila do posla i nazad. Zato ga stavite obavezno, jer se posledice sunčevih UV zraka odmah primećuju na vašoj koži. Ali nemojte zaboraviti predeo oko grudi i ruke! Posle lica, ruke su deo tela koji je najviše izložen štetnosti sunčevih zraka, te najviše i stare. Jednostavno ih namažite i duže će ostati glatke i bez pega. Jer koliko god se šminkom trudile da prekirijete bore na licu, ruke će vas uvek odati.

***Ukoliko ste propustili: Šta moramo da znamo pre i posle sunčanja?

using-conditioner

7. Ne koristite regenerator za kosu

Sasvim je u redu ponekad preskočiti regenerator, naročito ako imate tanku, ravnu kosu, ali ne preporučujemo da ga se odreknete zauvek. Kako starite i vaša kosa postaje suvlja i grublja jer koren vremenom slabi. Negujte je tako što ćete nekoliko puta nedeljno naneti malo regeteratora (najbolje onog u spreju koji ima lakšu formulu, ne slepljuje vlasi i ne otežava ih).

***Ukoliko ste propustili: Sve što niste znali o zdravlju kose!

Wearing-too-much-black-eyeliner

8. Nosite previše crnog ajlanera i olovke za oči

Možda ste u mladosti sa ponosom nosili rakun-izgled, ali sada je vreme sa tečni lajner i crni krejon ostavite po strani i zaboravite na njihovo agresivno nanošenje na očnim kapcima. Grube i tamne linije vas čine ozbiljnim i nepristupačnim, te stoga pokušajte sa blažim tonovima boje čokolade.

***Ukoliko ste propustili: Moć dobrog ajlajnera

Failing-fill-your-brows

9. Zaboravljate na popunjavanje obrva

Posle godina čupanja, vaše obrve su izgibile vitalnost i dlaka je mnogo mekša kako starite, pa vam se čini da ih svakog dana sve manje. Uz nekoliko jednostavnih trikova možete ih popuniti i učiniti da deluju sasvim prirodno, a i vama će dati mladalačkiji izgled.

***Ukoliko ste propustili: Guste i pune obrve – za tili čas! / 5 lakih načina da prirodnim putem poboljšate rast obrva

Wearing-mascara-your-lower-lashes

10. Nanosite maskaru i na donje trepavice

Iako je vaša zavisnost od maskare potpuno opravdana, predlažemo da je nanosite samo na gornje trepavice. Baš kao i kod stavljanja previše ajlajnera, i sloj (ili više njih) na donjim trepavicama će privući pažnju na vaše oči, a samim tim i na male linijce oko njih, na podočnjake i tamne krugove – sve one zabavne stvari koje se javljaju na vašem licu posle 30-te.

Skipping-out-lip-liner1

11. Preskačete olovku za usne

Sada kada ste konačno savladale nanošenje crvenog karmina bez ogledala, vreme je da u svoju rutinu uključite i olovku za usne. Kako starite, sitne bore se stvaraju oko vaših usana (naročito ako ste pušač), pa se boja ruža može zadržati u njima. Sprečite razmazivanje karmina tako što ćete pre njega usne oivičiti olovkom.

Izvor: Popsugar.com
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.