zena-knjiga

Možda vam se čini smešnim, ali osobe koje u eri moderne tehnologije i ekspanzije društvenih mreža čitaju u slobodno vreme su veoma dragocene i retke. Još ukoliko sa takvom osobom delite zajednička interesovanja, onda ste na pravom putu da kraj sebe imate zanimljivog, intrigantnog i empatičnog partnera.

Pročitajte deset razloga zbog kojih bi trebalo da se zabavljate sa devojkama koje vole da čitaju (isto važi i za muškarce).

1. Uživa u slobodnom vremenu – i kad je sama

Osobe koje čitaju znaju kako da se zabava satima bez prisustva druge osobe. Može se desiti da budete zanemareni s vremena na vreme dok ne stignu do poslednje stranice omiljenog romana. Sa druge strane, baš zbog toga što znaju kako da uživaju u slobodnom vremenu, neće vam praviti problem ukoliko se duže zadržite na poslu.

2. Empatična je

Istraživanja su pokazala da osobe koje čitaju imaju razvijenu empatiju prema drugima, jer često “hodaju u cipelama” omiljenog junaka. Kada čitate konstantno pokušavate da shvatite karaktere u romanu i da razvijete razumevanje za njihovo ponašanje.

3. Kritički razmišlja

Ona je neko sa kim možete da donesete tešku odluku, jer znate da će se potruditi da vam racionalno predoči prednosti i rizike buduće odluke. Osobe koje čitaju imaju razvijene analitičke sposobnosti i bolje se snalaze u naizgled bezizlaznim situacijama.

*** Ukoliko ste propustili: 8 knjiga koje bi trebalo da pročita svaka inteligentna osoba

4. Jednostavno je zabaviti

Dovoljno je da povedete u knjižaru ili ispred uličnih štandova sa knjigama, i ona je u raju. Onima koji čitaju za avanturu je dovoljna dobra knjiga i mesto za sedenje.

5. Možete mnogo toga da naučite od nje

Osobe koje čitaju akumuliraju mnogo zanimljivih činjenica i sposobni su da objasne stvari jednostavnije i konciznije.

6. Radoznala je

Konstantna želja da otkrije što više priča, informacija i iskustava stalno će držati vezu interesantnom.

*** 50 nijansi štiva: Ovo su najbolji erotski romani ikada napisani!

7. Saslušaće vas

Svako ko provodi sate čitajući o tuđim životnim pričama, biće podjednako zainteresovana i za ono što imate reći.

8. Nećete morati da mozgate oko poklona

Knjiga ili više njih umotane u ukrasni papir sa crvenom mašnom.

9. Njen mozak pamti svaki detalj

Vaše omiljeno piće? Rođendan vaše majke? Čitanje pospešuje memoriju, a i korisno je biti sa nekim ko će vas podsećati na bitne sitnice u životu.

10. Uticaće na vašu edukaciju

Najbolja stvar kod osoba koje čitaju je ta što će uticati na vas da i sami počnete sa čitanjem, umesto što sate provodite na telefonu i društvenim mrežama. A i, mnogo je prijatnije kada ležite jedno pored drugog i čitate zanimljive knjige, umjesto da igrate Candy Crush.

Izvor: huffingtonpost.com

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.