10 destinacija u Evropi koje morate posetiti!

Ukoliko niste bili u nekoj od ovih evropskih metropola, dajemo vam samo jedan razlog za svaku od ovih destinacija da ih  obavezno posetite.

[tweetherder]Ove gradove u Evropi morate posetiti u toku svog života![/tweetherder]

1. Amsterdam – Elitne kuće, prelepa arhitektura koju ćete usput, dok plovite kanalom, moći da vidite uz prženu haringu i konzervu Heinkena, definitivno je situacija za uživanje i opuštanje.

Amsterdam

2. Istanbul – Idelano mesto za kupovinu je istanbulski Grand Bazar. Jedno od najvećih i najstarijih tržišta u čitavom svetu koje nudi više 5.000 tezgi sa neverovatnom ponudom tekstila, keramike, tepiha, satova, cipela i tašni.

Istanbul

3. Dablin – Posetite Trinity koledž i pogledajte rukopis koji potiče još iz 9. veka, delo monaha sa zapanjujuće složenim fontovima i ilustracijama.

Dablin

4. Švedska – Sunce izlazi u tri ujutro, a postoji preko 14 ostrva među kojima su i čista, mirna, idealna mesta za kupanje i osveženje.

Švedska

 

5. London – Nakon piknika na najlepšoj zelenoj površini Hyde Parka pažnju će vam privući Kensington Gardens, dom Kensington Palate, gde je princeza Dajana živela od 1984. do njene tragične smrti u 1997.

London

 

6. Firenca – Mikelanđelov David je skulptura koja će vas ostaviti bez daha i kojoj morate posvetiti pažnju detaljnim posmatranjem.

Firenca

7. Hrvatska – Ostrige u zalivu Mali Ston je nešto što morate probati. Uživaćete u kombinaciji morske hrane i belog vina.

Hrvatska

8. Štutgart – Spavajte u automobilu koji je pretvoren u krevet – možete izabrati Voksvagen Beetle, Mercedes -Benz, čak i crveni Cadillac kabriolet. Ne propustite priliku da posete Mercedes- Benz fabriku tik preko puta koja proizede neverovatnih 2.500 automobila svaki dan.

Štutgard

9. Španija – Gledajte i uživajte u flamenku u Andaluziji.

Španija

 

10. Poljska – posetite jedan od najlepših starih srednjevekovnih gradova, Krakov u kome ne možete zaobići Vavel palatu, kao i vožnju kočijima po gradu.

Poljska

Izvor: huffingtonpost.com
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.