Žene presudile: Evo kako izgleda savršen penis!

penis-2

Postoje mnoga pitanja koja muče čovečanstvo već vekovima… Kako je nastao svemir? Postoji li bog? Šta žene zapravo žele?

Naučnici su, na obostranu radost žena i muškaraca, pronašli odgovor na jedno od njih – šta to penis čini lepim?, piše britanski Independent.

Istraživanje koje se temelji na ženskim preferencijama po pitanju muških genitalija (jer je njihovo mišljenje, uostalom, najvažnije kada je ova tema u pitanju) sproveli su istraživači sa Univerziteta u Cirihu.

Prema ovoj studiji, “opšti izgled” najvažnija je osobina penisa. Odmah zatim slede stidne dlake, koža penisa i obim. Dužina je na šestom mestu, a iza toga (a gde bi drugo) – skrotum.

Najmanje važan aspekt falusa, tvrde naučnici, položaj je i oblik mokraćne cevi, odnosno proreza na otvoru uretre.

*** Ukoliko ste propustili: Da li penis može biti preveliki za vaginu?

Studija je objavljena u časopisu The Journal of Sexual Medicine, a u njoj je učestvovalo 105 ispitanica, između 16 i 45 godina starosti.

Naučnike je zanimalo da li žene penise sa korigovanom hipospadijom smatraju ružnima. Hipospadija je urođena anomalija polnog uda, koja je karakteristična po tome što otvor mokraćne cevi nije smešten na uobičajenom mestu.

*** Da li ste se ikada zapitali zašto muškarci imaju jutarnje erekcije? Odgovor saznajte OVDE.

S obzirom na to da su rezultati istraživanja dokazali da ženama izgled ušća uretre nije važan, naučnici smatraju da pacijentima sa hipospadijom to treba reći, kako bi prestali da veruju da njihov penis izgleda “abnormalno”.

Na pitanje koje su to karakteristike koje penis čine lepim, naučnici su zaključili da “nijedan aspekt nije ključan”, što znači da svaki muškarac može imati “savršen penis”.

Lepota je zaista u očima promatrača…

Foto: piras.com.br
Izvor: independent.co.uk
1 komentar

Ostavi komentar

Your email address will not be published.