Štikle: večita ljubav svake dame

Kraljica Marija Antoaneta je imala 500 pari obuće, a cipelarnik žena u proseku raspolaže sa 25 pari. Čak 72 odsto dama nosi cipele na štiklu, iako je više od polovine bar jednom stradalo zbog njih.

Glumica Sara Džesika Parker

Obuće sa visokom ili niskom potpeticom, ali pripadnice lepšeg pola su jednostavno lude za njima. Spremne su da izdvoje poslednji dinar za njih i da pritom slažu da ih to nije “uvalilo” u finansijski problem.

Istraživanja pokazuju da je jedina muka u vezi sa cipelama kod trećina žena ta što ne mogu da pronađu adekvatno mesto za njih. Čak ni to što 60 odsto priznaje da je više puta zažalilo zbog izbora obuće, ne sprečava ih da nastave “potragu” za novim, idealnim parom. U proseku se ovom “sitnicom” godišnje ponove četiri puta. Zanimljivo je da 88 odsto žena makar jednom kupi cipele koje su za broj manje, samo zato što su “toliko lepe” ili su na rasprodaji. Pasionirane ljubiteljke obuće verovatno znaju i da su najskuplje cipele ikada prodate na aukciji za 665.000 dolara. To su one crvene cipelice koje je Džudi Garland 1939. godine nosila u filmu “Čarobnjak iz Oza”.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Your email address will not be published.