“Rasečene” usne – novi jesenji mejkap trend

(foto: Instagram)

Makeup umetnica Pat McGrath je poznata po svojim tehnikama šminkanja i trendovima koje često predstavlja, a ovog puta je u punom svetlu predstavila svoju kreativnost i maštovitost na Maison Margiela reviji na kojoj je šminkala modele.

Uz “dekonstruisane” kapute John Galliana i akcente od perja, Pat je spojila inovatini način šminkanja usana koji je odmah oduševio sve prisutne. Svaki model na reviji lmodne kuće je na usnama imao električnu nijansu fuksije sa blagim mat finišom i precizno iscrtanim ivicama i “praznim” prostorom (negative space) između centra obe usne.

Ovaj izgled je reflektovao metalne aksesoare koji su modeli nosili na usnama na Margiela jesenjoj couture reviji, kreirajući vizuelno “rasečenu” usnu bez dodatka nakita.

Na Instagramu je Pat ovaj izgled opisala kao “ultra mat usne sa Margiela notom”, koji je učinila sjajnim zahvaljujući paleti Pat McGrath Labs Skin Fetish 003.

Ovo će postati (i već jeste) jedan od najtraženjih trendova u šminkanju koji ćemo moći da vidimo tokom ove, ali i narednih sezona.

Izvor: harpersbazaar
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Your email address will not be published.