Presedan: Nedepilirane noge u novoj kampanji poznatog brenda!

(foto: Instagram)

Švedski model Arvida Bystrom ima 26 godina i glavno je promo lice najnovije kampanje poznatog brenda sportske opreme.

Zapažena je po tome što je pozirala – nedepiliranih nogu. Opšti utisak i reakcija javnosti je izrazito negativna, stigle su i pretnje silovanjem.

Arvida se bavi fotografijom i digitalnom umetnošću, a poziranje sa maljavim nogama nije joj ni dosad bilo strano. Poznata je po tome što fotografijom preispituje ženstvenost i standarde među polovima.

Na fotografiji na kojoj je pozirala za “Adidas” Arvida kaže da je pokazala svu svoju lepotu, a da samo nije imala izdepilirane noge, zbog čega su usledile zastrašujuće poruke u njenom inboksu. Ova mlada dama poznata je po tome što se bori sa mnogim predrasudama, a feminizam je svakako jedno od tema koje preispituje.

“Mislim da je feminizam kulturni koncept. Svako može da bude ženstven, da se ponaša kao žena, i mislim da se društvo toga plaši”, rekla je Arvida u spotu za “Adidas”.

Društvene mreže su planule, korisnici su se ražestili, pljuštale su uvrede i pretnje. Njen odgovor pak bio je u sasvim drugačujem tonu.

“Doslovno mi prete silovanjem u porukama. Ne mogu ni zamisliti kako je ne posedovati dlačice i živeti na ovom svetu. Šaljem vam ljubav i pokušajte da se setite da nema svako isto pojedinačno iskustvo u životu”, odgovorila je Arvida na miroljubiv način svima koji je napadaju.

Izvor: DailyMail

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Your email address will not be published.