Oldushka: jedinstvena modna agencija za starije ljude

Jedan od modela agencije Oldushka

U sadašnjem društvu, opsednutom mladošću i savršenstvom, veoma je lako prevideti lepotu i glamur ljudi koji stare graciozno.

Dok se Holivud bavi fotošopiranjem, botoksom i fejsliftingom u pokušaju da zaustavi neizbežno starenje, modna agencija u Rusiji je odlučila da prihvati lepotu starijih modela.

Oldushka modeli na okupu

Nazvana odgovarajućim imenom – Oldushka, ova agencija angažuje samo modele koji nisu mlađi od 45 godina! Iako je modna industrija počela da uključuje modele različite telesne građe i etničke pripadnosti, godine još uvek predstavljaju ozbiljnu prepreku u ovom poslu. 

Agenciju Oldushka je osnovao fotograf Igor Gavar, koji je fotografijama beležio stil penzionera za svoj blog, sa istoimenim nazivom. Većina modela je prešla šezdesetu godinu života, a na početku ovog projekta je uspeo da fotografiše samo jednog muškog modela – Sergeja.

Zahvaljujući Oldushki, stariji modeli imaju pune ruke posla u Rusiji, a sve češće se pojavljuju i u mejnstrim katalozima i promotivnim kampanjama. Da li će ovaj primer nadahnuti i ostale zemlje da prihvate glamuroznu stranu starenja, ostaje da saznamo.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Your email address will not be published.