Moda: Evo kako su se kupaći kostimi menjali kroz istoriju!

(foto: BuzzFeed)
(foto: BuzzFeed)

Ekipa sa sajta Buzzfeed snimila je trominutni video u kom možete videti kako se dizajn kupaćih kostima menjao kroz istoriju.

[tweetherder]Prvi kupaći kostim sličan današnjem bio je napravljen od vune.[/tweetherder] Imao je ušiven “Red Diving Girl” logo, a bio je promovisan u holivudskim filmovima 20-ih godina. Na pojedinim plažama u SAD, uz kupaće kostime bile su obavezne i  dokolenice – zbog pristojnosti.

Deset godina kasnije kompanije sportske opreme su počele da proizvode kupaće kostime od lateksa i materijala koji je bio prijatniji za nošenje i kupanje. Modeli su naglašavali liniju grudi, i po prvi put isticali ženske atribute.

Dvodelni kupaći stupili su na scenu 1946., da bi četiri godine kasnije Marilyn Monroe vratila jednodelni kupaći koji je naglašavao obline i struk.

*** Ukoliko ste propustili: Letnji trend – Retro kupaći kostimi visokog struka.

Glumica Fara Fosit je 1970. promovisala dvodelni kupaći niskog struka, jarkih boja i zavodljive linije koji je postao apsolutni hit među ženama. Sličnu popularnost doživeo je dvadeset godina kasnije jarko crveni jednodelni kostim, zahvaljujući Pameli Anderson i popularnoj seriji “Baywatch”.

Što se tiče 2015. u modi je sve – preko jednodelnih, do retro dvodelnih kupaćih kostima visokog struka i bikinija. Ono što je najbitnije jeste da se prijatno osećate u tome što nosite.

Izvor: buzzfeed.com


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.